PORUKA ČELNICIMA HAJDUKA

Torcida: Kredit se mora vratiti

15.10.2012 u 11:24

Bionic
Reading

Nakon više od sat vremena čekanja pred Banovinom pojavio se i predsjednik Hajduka Marin Brbić i obratio se navijačima. Kazao im je da će formalna procedura za davanje kreditnog jamstva Hajduku biti završena za nešto više od sat vremena, što je naišlo na glasno odobravanje Torcide. Brbiću i čelnicima Nadzornog odbora navijači su uručili javni poziv s četiri zahtjeva za rad u budućem razdoblju. Osim što inzistiraju na tome da Hajduk vrati kredite - jer smatraju da klub ne smije biti na teret Splićanima - od odgovornih su također zatražili da objave tko je kriv za današnju katastrofu, odnosno tko je sklapao štetne ugovore i stvorio 100 milijuna kuna duga!

Zahtjeve i poziv možete pročitati u dokumentu koji objavljujemo u cijelosti.

Poštovani članovi Nadzornog odbora i predsjedniče Uprave,

nakon što je Grad Split odobrio jamstva za kredite koje Hajduk namjerava realizirati, kako se ne bi stvorili bilo kakvi nesporazumi obraćamo vam se s vrlo jasnim i konkretnim zahtjevima nas, navijača Hajduka. Ujedno se nadamo da je ovo posljednji put da klub ovisi o političarima, i to onima koji su svojom nebrigom glavni krivci za sadašnje stanje.

Vjerujemo da imate ozbiljnu namjeru Hajduk voditi pošteno, zakonito i transparentno i u tom slučaju imat ćete našu punu i bezuvjetnu podršku. Svjesno smo se odrekli kratkoročnih rezultata kako bi se započeo stvarati zdrav i uspješan, financijski stabilan i dobro organiziran, Veliki Hajduk.

Kao naš prilog tom cilju od vodstva Hajduka javno tražimo:

- Očistite klub od neradnika, uhljeba i nesposobnjakovića! Riješite se zaposlenika koji su pridonijeli urušavanju Hajduka, a i danas vjerojatno ne rade u njegovom interesu!

- Krediti se moraju vratiti! Hajduk je uvijek bio ponos grada i puka, a ne njegov teret. Tako mora i ostati!

- Svi prolaze, samo Hajduk živi vječno! I vi ćete jednom postati 'bivši', dobro pazite da iza vas ne ostanu financijski problemi i organizacijsko rasulo!

- Objavite tko je kriv za današnju katastrofu, tko je sklapao štetne ugovore i stvorio 100 milijuna kuna duga! Ukoliko postoji bilo kakva pravna mogućnost, zahtijevamo pokretanje sudskih postupaka!


HAJDUK ŽIVI VJEČNO!