ZAGREB JE NAŠ!

Tomašević osmi kandidat za gradonačelnika Zagreba

04.04.2017 u 14:46

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević, kandidat političke platforme Zagreb je NAŠ! danas je obznanio svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba. Ovaj aktivist Zelene akcije osmi je kandidat koji je ušao u gradonačelničku utrku

'Imam borbenost i imam znanje te s tim kvalitetama ulazim u utrku za gradonačelnika Zagreba. Ističem kandidaturu na ovom simboličnom mjestu u parku Trnjanska Savica jer su ovdje građani izborili pobjedu protiv samovolje gradonačelnika Bandića koji je na odlasku. Mislimo da je konačno došlo vrijeme da građani upravljaju gradom, a ne politički i ekonomski moćnici svih vrsta.

Jučer je SDP formalno podržao predsjednicu zagrebačkog HNS-a Anku Mrak Taritaš. Time se pokazalo da su u rasulu jer ne mogu naći kandidata za Zagreb. Licemjerno je to što HNS i SDP govore da 'žele vratiti Zagreb građanima, a više puta su svih ovih godina izdali građane i dijelili plijen s Bandićem. Za razliku od njih, mi smo sve ovo vrijeme bili na ulici s građanima, predlagali rješenja i sada želimo preuzeti odgovornost za upravljanje gradom', izjavio je Tomašević.

Gradonačelničkog kandidata predstavila je politologinja i sveučilišna profesorica Danijela Dolenec.

'Tomislav je iznimno rijetka vrsta jer se radi o školovanom stručnjaku koji se može uhvatiti u koštac s upravljanjem gradom, a istovremeno se već više od desetljeća bori za javni interes u Gradu Zagrebu i suprotstavlja ne samo korumpiranim političarima nego raznim interesnim skupinama koje su u Hrvatskoj iznad zakona.

Radi se o čovjeku koji kombinira karakteristike borbenosti i znanja i upravo nam takve karakteristike trebaju za gradonačelnika Zagreba koji će nam pomoći da vratimo Zagreb u svoje ruke', komentirala je Dolenec.

Tomašević je rođen u Zagrebu 13. siječnja 1982. Rano djetinjstvo proveo je u zagrebačkoj četvrti Zapruđe, nakon čega se obitelj preselila u Zaprešić. S 20 godina vratio se u Zagreb i samostalno živio u različitim gradskim četvrtima. Osnovnu školu završio je u Zaprešiću, a školski kolege dali su mu današnji nadimak Senf.

Pohađao je zagrebačku Sedmu gimnaziju u Križanićevoj, a 2000. upisao je Pravni fakultet u Zagrebu, koji je napustio na trećoj godini kada je shvatio da ga mnogo više zanima proučavanje društvenih promjena i sudjelovanje u njima.

Zbog toga je 2006. upisao Fakultet političkih znanosti te u roku završio četverogodišnji preddiplomski, a odmah nakon toga i diplomski studij politologije. Uz pomoć pune stipendije otišao je na britansko Sveučilište u Cambridgeu gdje je 2013. magistrirao u području okoliša, društva i razvoja, nakon čega se vratio u rodni Zagreb.