OSUDA HOMOFOBNOG NASILJA

Tomašević: Očekujem da se napadi na Povorku ponosa tretiraju kao zločini iz mržnje

05.07.2021 u 14:46

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak je najoštrije osudio homofobno nasilje i napade nakon subotnje Povorke ponosa u Zagrebu poručivši kako očekuje da se odgovorni kazne te da se napadi tretiraju kao zločini iz mržnje

"Očekujem da se odgovorni što prije pronađu, odnosno kazne te da se napadi tretiraju kao zločini iz mržnje. Zagreb jest i mora biti otvoren grad, grad u kojem ćemo se svi osjećati sigurno i ugodno, bez obzira na seksualnu orijentaciju, boju kože, vjeru, naciju ili neko drugo obilježje", priopćio je Tomašević koji je također bio sudionik Povorke.

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Obećao je i kako će nova gradska vlast napraviti sve da tako i bude.

Kao što su najavljivali u programu, osigurat će redovito i dugoročno obrazovanje za stručnjakinje i stručnjake iz područja zdravstva, socijalne skrbi, pravosuđa i obrazovanja koji su u kontaktu sa žrtvama nasilja.

  • +26
Povorka ponosa u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Osigurat će skloništa za žrtve te poduzeti druge mjere koje će doprinijeti otvorenosti, pozitivnoj atmosferi i prihvaćanju LGBTIQ+ osoba, kako se više nitko ne bi osjećao ugroženo zbog ovakvih napada, istaknuo je Tomašević.

  • +2
Političari na Prideu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX