poruka nezadovoljnima

Tomašević o poskupljenju poslovnih prostora: Nove cijene bit će 20 posto niže od tržišne cijene

14.02.2023 u 12:43

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, sa zamjenicima Lukom Korlaetom i Danijelom Dolenec obišao je gradilište Dječjeg vrtića Zrno u Ivanjoj Reki. Nakon toga na konferenciji za medije odgovarao je na pitanja vezana uz obnovu Doma sportova, poskupljenje najma poslovnih prostora i promjene u Holdingu

Dolenec je kazala da pedagoška godina pred nama neće omogućiti upis svoj djeci koja su ostvarila pravo na vrtić, ali se nada da će to biti moguće za dvije godine.

'Imamo nove projekte vrtića i nadamo se da ćemo iskoristiti europska sredstva i nadam se da će se radovi na ovom vrtiću dovršiti do ljeta', kazala je Dolenec.

Tomašević je komentirao poskupljenje vode od 1. ožujka i ponovio da je ono nužno kako bismo mogli sufinancirati projekt iz fondova EU-a.

'Ove godine još uvijek pripremamo dokumentaciju i imovinsko-pravne odnose. Realizacija projekta obnove vodovodne mreže trajat će do 2028. godine', kazao je gradonačelnik.

Komentirao je poskupljenje poslovnih prostora.

'Koja je logika i da na taj način Grad subvencionira najam bankama? Imamo potpuno nesređenu situaciju i cjenik koji nije bio prilagođen jednako za sve. Neki od tih prostora unajmljeni su još devedesetih. To praktički i nije poskupljenje jer i ove nove cijene bit će 20 posto jeftinije od tržišne cijene. Kada isteknu ugovori, ide se na natječaj u kojem je cijena i dalje 20 posto niža od tržišne, onda se ide na licitaciju gdje će se ona odrediti i korisnici će vidjeti jesu li je spremni platiti', rekao je Tomašević.

Upitan za otkazivanje InMusic festivala, naveo je kako se nada da će ga iduće godine biti.

  • +6
Tomašević na gradilištu Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

'Grad je do sada podržavao InMusic. Razmatramo kako da te manifestacije jače podržimo. Za ovu godinu su organizatori rekli da su brojne objektivne okolnosti dovele do toga da nema festivala, ali da bi ga iduće godine trebalo biti', rekao je.

Komentirajući promjenu u NO-u Holdinga, u kojem je Ratka Bajakića zamijenio Kristijan Starčević, rekao je da je Bajakić dao ogroman doprinos u financijskoj stabilizaciji Holdinga.

'Budući da je financijsko restrukturiranje na kraju i kreće faza operativnog restrukturiranja, zajedno smo se odlučili za drugu osobu koja će dati doprinos u tom smislu. Starčević ima 20 godina iskustva koje će biti potrebno za to', zaključio je Tomašević.