nekretnine u virovitici

Tolušić potvrdio da će se očitovati Povjerenstvu u predviđenom roku: Nepreciznosti su ispravljene

29.05.2019 u 15:25

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je u srijedu novinarima da je u imovinskoj kartici ispravio "nepreciznosti" u vezi njegove nekretnine u Virovitici te da je Povjerenstvo za sukob interesa pored toga zatražilo da se o tome i pismeno očituje što će, dodao je, učiniti u propisanom roku od 15 dana

"U mojoj imovinskoj kartici nepreciznosti su prema pismenim, ali i usmenim napucima ispravljene", rekao je Tolušić novinarima na Markovu trgu uoči Vladina užeg kabineta.

Dodao je kako je u njegovoj imovinskoj kartici sad navedena kuća s okućnicom, kako je predložilo Povjerenstvo, čija površina iznosi 1587 četvornih metara.

"Povjerenstvo je tražilo da se o tome još pismeno očitujem i to ću napraviti u roku 15 dana, koliki mi je rok dalo, a nadam se i puno prije", kazao je Tolušić.

Tolušić je predao Povjerenstvu novu imovinsku karticu u kojoj je prijavio čitavu površinu svoje nekretnine u Virovitici, za razliku od gotovo deset puta manje kvadrature prijavljene u staroj kartici, no zbog tog nesklada morat će se očitovati Povjerenstvu koje će odlučiti hoće li protiv njega pokrenuti postupak.

Površina Tolušićeve nekretnine, sada opisane kao "kuća s okućnicom", prema njegovoj novoj kartici iznosi 1587 četvornih metara, umjesto ranije prijavljenih 165 metara, koji su se odnosili samo na "kuću". Cijena nekretnine od 950.000 kuna ostala je ista, kao i način njena stjecanja prodajom imovine i kreditom.