Proljetni sajam u Gudovcu

Tolušić: Brexit neće smanjiti potpore za hrvatske poljoprivrednike

29.03.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić smatra da izlazak Velike Britanije iz Europske unije i posljedično smanjenje EU-ova proračuna neće smanjiti iznos potpora za hrvatske poljoprivrednike iz EU-ovih fondova u novom financijskom razdoblje

'Potpore za naše poljoprivrednike bit će na istoj ili višoj razini nego sada', kazao je odgovarajući na novinarska pitanja u petak nakon što je otvorio Proljetni sajam u Gudovcu.

'Naši poljoprivrednici mogu očekivati mnogo više novca za primarnu proizvodnju, podizanje konkurentnosti i daljnji razvoj, te očekujem da ćemo idućih nekoliko godina imati kontinuirano pozitivne rezultate. Ima sektora u kojima se moramo još više potruditi, primjerice mljekarskom, u koji maksimalno ulažemo, ali do oporavka ne može doći preko noći', rekao je Tolušić.

Odgovarajući na novinarske upite, rekao je kako se omogućava uzgoj indijske konoplje za medicinske potrebe, ali u strogo kontroliranim uvjetima i uz suglasnosti Ministarstva poljoprivrede i MUP-a.

'Mislim da je to dobar iskorak i da tu možemo imati određene investicije u Hrvatskoj, prije svega u sektoru farmaceutike', kazao je.

  • +12
Ministar Tolušić otvorio Proljetni međunarodni sajam Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL