ONLINE PETICIJA

Toliko se Hrvata iselilo da nam treba avion Osijek - Dublin

04.10.2016 u 16:50

Bionic
Reading

Zbog sve više Hrvata iseljenih u Irsku, na Care2Petitions kreirana je peticija za uvođenjem zračnih linija koje bi povezale ovu otočnu zemlju i Hrvatsku. Cilj je prikupiti što više potpisa, piše pokretač peticije Tomislav Milković, kako bi se prikazala volja iseljenika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske pa čak i Slovenije u Irskoj i Velikoj Britaniji da se povežu avionom sa Zračnom lukom u Osijeku

Inicijatori peticije ne sumnjaju da bi letovi u oba smjera bili popunjeni, a posebice 'ako bi bili za početak najavljeni i strateški raspoređeni oko bitnih praznika ili svetkovina', piše u objašnjenu peticije koja je postavljena na četiri jezika, hrvatskom, engleskom, mađarskom i slovenskom.

Pokretači su svjesni kako peticija ne može natjerati neku aviokompaniju na ovakav poslovni pothvat, ali na taj način žele poslati jasnu poruku kako postoje na tisuće ljudi zainteresiranih za uspostavu zračne linije između Dublina i Osijeka. Na osječku Zračnu luku su se fokusirali, objašnjavaju, jer ona geografski i prometno odgovara najvećem broju iseljenika jer je blizu Mađarskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, pa čak i Sloveniji. Dodavanjem još nekoga grada, smatraju, raspršila bi se pažnja u aviokompanijama čime se ne bi dobila jasna slika toga koliko iseljenika želi takvu liniju.

Peticiju u kojoj su targetirani Ryanair, Zračna luka u Dublinu, ali i ona u Osijeku te Veleposlanstvo RH u Irskoj, gradske vlasti obaju naznačenih gradova i nacionalni parlamenti, ali i bilo koja druga zainteresirana aviokompanija, do sada je potpisalo više od 1.000 osoba.