pecnuo martinu dalić

[FOTO] Todorić stigao kući u Kulmerove dvore i poručio: Došao sam da podignem Hrvatsku s dna

20.11.2018 u 18:04

Bionic
Reading

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić nakon uplate milijun eura jamčevine napustio je istražni zatvor u Remetincu. Todorić je bez riječi novinarima ušao u automobil u pratnji supruge Vesne i napustio zatvor. No, medijima se javio po dolasku kući u Kulmerove dvore

Novinarima je kratko poručio da večeras neće davati nikakve izjave i da ne zna tko je točno dao novac, ali da je čuo da je dio dao njegov bratić.

Na pitanje što će sada raditi poručio je: 'Sumnjate u mene, ima se što raditi. Pogledajte gdje smo, na dnu smo, pogledajte i knjigu Martine Dalić, drugi, treći red ona kaže da će nas Bugarska prestići. Došao sam da dignem Hrvatsku gore', rekao je.

Podsjetimo, nakon ročišta održanog na zagrebačkom Županijskom sudu odvjetnica Todorića, Jadranka Sloković je izjavila kako će njezin branjenik iz Remetinca izaći danas.

'Gotovo je ročište, sudac je ukinuo istražni zatvor, jamčevina je stigla, određene su mjere opreza. Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dopuštenja suda i to je to. Danas treba izaći', rekla je odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković, dodavši da su prijatelji novac prikupljali tri dana.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić rekao je kako su uplatitelji poznati, ali da tu informaciju ne smije otkriti.

Todoriću su izrečene i mjere opreza: zabranjeno mu je napuštati boravište koje ima prijavljeno te ne smije napuštati područje grada Zagreba bez odobrenja suda. Također je bio dužan predati putovnicu.

  • +10
Ivica Todorić napustio Remetinec Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Iznos jamčevine od 7,5 milijuna kuna odredilo je prošlog tjedna Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, koje je potvrdilo odluku suca istrage o istražnom zatvoru za bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića, ali i ostavilo mogućnost da se on brani sa slobode, uz plaćanje pozamašne jamčevine.

Odlazak Ivice Todorića sa Županijskog suda prema zatvoru Remetinec Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL