potraga traje

Tko je 22-godišnjak koji je nasamario policiju i u lisicama zbrisao iz marice usred Zagreba?

19.08.2021 u 18:08

Bionic
Reading

Šerif Hrustić, 22-godišnjak sa zagrebačkom adresom, od 15.30 sati u srijedu, kada je ispred zgrade Zagrepčanke pobjegao policajcima koji su ga vodili na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, tražena je osoba u Hrvatskoj, ali i na teritoriju Slovenije

Naime, njegovo je ime na slovenskoj tjeralici već neko vrijeme, a kako doznaje Jutarnji list, Slovenija ga traži zbog jednog razbojništva u kojem je imao glavnu ulogu.

Upravo njihov europski uhidbeni nalog bio je razlog što su mu stavljene lisice na ruke tijekom utorka, i to u relativno mirnom ozračju na području PP Maksimir.

Nakon noći provedene u pritvoru, tijekom srijede vođen je na ispitivanje u prostorije tužiteljstva na Selskoj cesti. Međutim, zbog nestanka struje na tom području, i samim time nemogućnosti da se snimi njegovo ispitivanje i uzimanje generalija, nakon što su čekali neko vrijeme, odlučili su da se saslušanje preseli u prostorije tužiteljstva u Zagrepčanku, kamo su se sa stražnje strane zgrade dovezli oko 15.30 sati.

Policajac u fizičkoj top-formi otvorio je vrata kombija i u tom ga je trenutku Hrustić, “zalijepljen” već za vrata, odgurnuo tijelom i rukama koje su bile vezane sprijeda. A od lisica koje su se otvorile, kako doznajemo, policajac je zadobio porezotinu podlaktice te mu je liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice. Nakon sanacije ozljeda, pred policajcem je ona teža “sanacija” možebitnog navodnog propusta do kojeg je došlo tijekom preprate uhićenika.

U tijeku je intenzivna potraga i rekonstrukcija bijega pomoću nadzornih kamera diljem grada.