ADVENT U GRADU

Tisuće Zagrepčana sinoć uživalo u predblagdanskom ugođaju

30.11.2014 u 10:05

  • +6

Otvaranje Adventa u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Bionic
Reading

Neobično za Zagreb, jučer nakon ponoći centar grada bio je prepun ljudi koji su šetali na relaciji od Zrinjevca preko glavnog gradskog trga do Tomićeve, uživajući u predblagdanskom ozračju i paljenju lampica koje su središti grada dale lijep ugođaj

Ususret Božiću, početak došašća i ove je godine obilježen tradicionalnim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu oko zdenca Manduševca na središnjem zagrebačkom trgu, čime je i službeno u subotu navečer počela manifestacija Advent u Zagrebu.

Hina prenosi da su službu riječi predvodili zamjenik biskupa vikara za grad Zagreb mons. Zvonimir Sekelj i župnik župe Svete Marije na Dolcu prečasni Zlatko Golubić, a svečanosti su, uz mnoštvo građana, sudjelovale zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek i Vesna Kusin te predsjednik zagrebačke Skupštine Darinko Kosor.

'Dojmio me se broj sugrađana okupljenih oko Manduševca na prigodnom programu', izjavila je Švaljek novinarima nakon obreda, najavivši bogat ovogodišnji program: fuliranje u Tomićevoj, klizanje na Tomislavovom trgu te, prvi put, klasičnu glazbu s pojedinih balkona u gradskom središtu. Darinko Kosor paljenje prve adventske svijeće nazvao je duhovnim i simboličnim događajem i pozvao Zagrepčane da se ovih dana sjete sugrađana u potrebi, prenosi Hina.