MOSTARSKI PAKAO

Termometar poludio od vrućine

07.08.2013 u 19:54

Bionic
Reading

'Tko ljeti nije bio u Mostaru taj ne zna što znači vrućina', kažu oni što znaju. I zaista, tko preživi pričat će. Brišući znoj s čela s nevjericom gledamo u mostarski termometar. Ljudi moji jeli to moguće! Sve one vijesti i priče o visokim temperaturama od 40 stupnjeva ovdje gube smisao. Zar je to vijest, pitaju se ovdašnji ljudi.

'Ma gledam te vijesti i kukanje o vrućini, kažu 39 stupnjeva i vruće, haha. Nemaju oni pojma što znači vruće. Neka dođu malo u Mostar, da vide ovaj zvizdan haha', kroz smijeh nam govori dobro oznojeni Miro Pandža. Kaže kako nitko normalan preko dana ne izlazi iz kuće. Njega je, dodaje, ipak muka natjerala da napusti klimatizirani stan i otisne se u gradski pakao.

'Ma žena me nabrzila da idem lubenicu kupit da se rashladi, dabogda joj presjela', škrgućući zubima govori Miro. Pozdravljajući se dobacuje hvale vrijedan savjet: 'Sine, ako nisi do sada, nemoj se nikad ženit'.
Nakon kratkog razgovora s Mirom i njegova hvale vrijedna savjeta, shvatili smo da drugog sugovornika nećemo naći jer osim nas nikoga na ulici nema.

Iako Mostarci vole pretjerivati, čini se da ne dodaju puno kada kažu da je grad na Neretvi najvrući u Europi.

Tko preživi pričat će…