HDZ GA ZBRINUO

Tepeš postao zamjenik ravnatelja Matice iseljenika, i to bez natječaja

26.10.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Ivan Tepeš prošloga je tjedna stupio na dužnost zamjenika ravnatelja Hrvatske matice iseljenika. Ovaj bivši predsjednik HSP-a AS na novu dužnost dolazi baš prilikom istjecanja prava na plaću nakon prestanka zastupničkog mandata po principu 6+6

Da Tepeša čeka mjesto u Hrvatskoj matici iseljenika, nagađalo se još prije godinu dana, kada je 'iz privatnih razloga' prepustio mjesto u Europskom parlamentu HDZ-ovoj Željani Zovko, javlja Večernji list.

Navodno su mu u listopadu 2016. premijer Andrej Plenković i tadašnji ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier obećali čelnu poziciju u Matici.

Tepeš je tada to nazvao nagađanjima, a da je 16. listopada doista zaposlen u Matici, potvrdio je to ravnatelj Mijo Marić.

'Hrvatska matica iseljenika nema osjećaj da je sudjelovala u političkoj trgovini niti smatra zapošljavanje stručnjaka političkom trgovinom', kazao je Marić i dodao da je Tepeš povjesničar etnolog te da piše doktorsku disertaciju o hrvatskom iseljeništvu.

HDZ-ov veteran Milan Kovač u Matici je predsjednik Upravnog vijeća. On je pak kazao da nije bilo natječaja za mjesto zamjenika ravnatelja jer se 'za to ne provodi natječaj'.

  • +23
Ivan Tepeš Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL