UDAR NA KABUL

Talibanima rečeno da napadnu što šire

19.01.2010 u 09:15

Bionic
Reading

Talibanskim borcima koji su u ponedjeljak pokrenuli napad u Kabulu rečeno je da napadnu na što je više moguće mjesta kako bi izgledalo da su posvuda, rekao je zapovjednik britanske vojske.

General David Richards je ustvrdio da su afganistanske snage sigurnosti dobro odgovorile na napade čime su opovgrnuli kritičare koji su dvojili u njihovu sposobnost da izdrže takav napad.

Bombaši samoubojice raznijeli su se na nekoliko mjesta u afganistanskoj prijestolnici dok su se militanti borili sa snagama sigurnosti iz trgovačkog centra zahvaćenog plamenom.

"Talibani su svojim ljudima zapovijedili da napadnu na što više mjesta mogu, bez obzira jesu li ili nisu uspješni, kako bi pojačali dojam da se nalaze posvuda", rekao je Richards koji je u ponedjeljak držao govor u Međunarodnom institutu za strateške studije.

On je poslije govora rekao da je kontaktirao prijatelje u Kabulu i da je "njihova procjena da su se Afganistanci zapravo dobro držali... I na višoj i na taktičkoj razini ja mislim da su to dobro odradili", rekao je.