NAKON SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

Taksisti napali Luku Podruga

18.05.2016 u 10:36

Bionic
Reading

Splitski gradski vijećnik Luka Podrug (HČSP) policiji je podnio prijavu protiv dvojice taksista koji su ga, kako tvrdi, nakon završetka sjednice Gradskog vijeća u utorak navečer vrijeđali, prijetili mu i s njime se pokušali fizički obračunati

Rezultat je to rasprave o dodjeli novih dozvola za taksi vozila, u sklopu koje je Podrug iznio podatak da taksisti imaju milijunska dugovanja prema Gradu i državi. Oni tvrde da to nije istina pa su se u utorak pojavili ispred zgrade splitske gradske uprave i trubljenjem izazivali negodovanje.

'Pokušali su me napasti i to se nije dogodilo isključivo zahvaljujući predsjedniku njihove udruge Lovri Čatipoviću. Prijavio sam ih policiji i saznao da se radi o otprije poznatim nasilnicima, vinovnici su najveći dužnici', kazao je Podrug na nastavku sjednice u srijedu ujutro, pozvavši gradske vijećnike da osude nasilje i stanu u njegovu obranu.

On sam imao je sličan incident s taksistima i prije četiri godine, kada ga je jedan od njih na istom mjestu udario nogom u stražnjicu. Podrug danas tvrdi da su ukupna dugovanja splitskih taksista prije četiri godine iznosila preko 12 milijuna kuna, a najavljuje da će na današnjoj sjednici iznijeti nove podatke.

Pokušaj napada osudili su predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković i gradonačelnik Ivo Baldasar, koji tvrdi da su i njegovi gradski službenici izloženi svakodnevnim pritiscima, prijetnjama i napadima. Osudama se pridružio i SDP-ov Gojko Čepo, koji je ipak pozvao Podruga da na jednak način progovori i kada se dogode napadi na novinare zbog njihovih stavova, kao i kada građani dobiju batine u svom kvartu 'samo zbog svoje frizure'.

'S druge strane i taksisti su najavili prijavu protiv Podruga, kako su rekli, zbog laži.'