ćorić i aladrović u samoizolaciji

Svi do sada testirani sa subotnjeg sastanka na kojem je bila Covid pozitivna ministrica turizma su - negativni

26.10.2020 u 17:36

Bionic
Reading

Iz Vlade doznajemo kako su svi sudionici subotnjeg sastanka u Vladi, a koji su testirani na koronavirus - negativni. Naime, na sastanku bila je i ministrica turizma Nikolina Brnjac koja je pozitivna na Covid-19

Svi sudionici sastanka od subote, na kojem je bila i ministrica Brnjac, a koji su testirani na prisutnost koronavirusa imaju negativan nalaz. Nalaz ministrice Obuljen Koržinek, koja se testirala u poslijepodnevnim satima, se očekuje navečer. Ministri Josip Aladrović i Tomislav Ćorić, kao i državna tajnica Terezija Gras nisu još testirani jer im je određena mjera samoizolacije.

Ostalima je prepisan pasivan nadzor.  Voditeljica Službe za epidemiologiju u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, dr. Diana Nonković za tportal objašnjava da se, s druge strane, kod pasivnog nadzora radi o postupku prema osobama koje nisu bile direktni i bliski kontakt zaraženog, ali su s njime boravili u istoj prostoriji - ili potencijalno mogu biti rizične zbog radnog mjesta i drugih okolnosti.

'U tim slučajevima preporučujemo pojačano držanje fizičke distance, obvezno nošenje maske te izbjegavanje gužvi i prostora u kojemu se zadržava više ljudi', kaže dr. Nonković.

Do sada su testirani: Andrej Plenković, Radovan Fuchs, Nina Obuljen Koržinek, Vili Beroš, Gordan Grlić Radman, Nataša Tramišak, Oleg Butković, Ivan Malenica, Mario Banožić, Tomo Medved, Zdravko Marić, Darko Horvat, Boris Milošević, Marko Milić, Zvonimir Frka Petešić, Tena Mišetić, Andreja Metelko Zgombić, Zvonimir Savić, Ivona Ferenčić i Ivan Krznarić.