ZARAZA U VLADI

Plenković se testirao u nedjelju, negativan je: 'Priroda kontakta s Brnjac nije bila takva da zahtijeva samoizolaciju'

26.10.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Sukladno preporukama epidemiologa, predsjednik Vlade Andrej Plenković obavio je jučer testiranje na prisutnost koronavirusa. Nalaz je negativan, javio je u ponedjeljak Vladin glasnogovornik Marko Milić

Premijer se testirao nakon što je utvrđeno da je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna na koronavirus, pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočnima mjera pasivnog nadzora.

"Ako to epidemiolozi preporuče, premijer će se ponovno testirati na prisutnost koronavirusa u narednim danima", poručili su za tportal iz Vlade, a naglašavaju kako je stajalište epidemiologa da priroda kontakta premijera i ministrice nije bila takva da zahtjeva samoizolaciju, nego samo pojačan oprez i korištenje zaštitnih mjera.

Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac.

Sastanak u Vladi bio je posvećen pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19. Brnjac se odlučila testirati u nedjelju nakon što je osjetila simptome bolesti. Dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, rekao je jučer glasnogovornik Vlade.

  • +2
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL