OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

Svećenik prilikom egzorcizma poljupcima 'ulijevao Duha Svetog'

28.06.2012 u 15:34

Bionic
Reading

Bivši američki svećenik optužen je za seksualno napastovanje žene iz Virginije tijekom egzorcističkih rituala. Euteneuer je najmanje šest puta napastovao ženu dajući joj poljupce da bi, stoji u optužnici, ulio u nju Duha Svetog

Riječ je o Thomasu Euteneueru, bivšem voditelju aktivističke skupine za borbu protiv pobačaja u toj saveznoj državi. Tužbu je protiv njega podignula žrtva imenovana kao Jane Doe

Optuženi bivši svećenik, piše Jutarnji list, 2010. napustio je crkvu i mjesto voditelja kampanje protiv abortusa u Virginiji. Tada je objasnio da je sagriješio bludno, no ustvrdio je da nije bilo seksualnog čina. Također je naveo da se to dogodilo samo s jednom osobom, istaknuvši da je riječ o ženi u odrasloj dobi.

Tužiteljica je u tužbi potanko opisala kako su izgledala zlostavljanja oca Euteneuera. Prema njenim riječima, uvijek su bila povezana s egzorcističkim seansama, za koje joj je svećenik rekao da ima dozvolu. To je, navodi se, kod nje stvorilo uvjerenje da je istjerivanje vraga vezano za seks te da je njeno pristajanje nužno da zadrži svog ‘duhovnog mentora’.

'Jane Doe' je čak i potpisala 'Ugovor za duhovnu pomoć' sa svećenikom i počela ga 'viđati'. On je, navodi se, tražio od nje da se razodjene, dirao je i tražio od nje da dira njega. Žena je tužila biskupiju u Arlingtonu i spomenutu aktivističku organizaciju. Traži 5,3 milijuna odštete.