NAJGORE NA JUGU

Sve više smrznutih u BiH, prijeti novo pogoršanje

09.02.2012 u 13:54

Bionic
Reading

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u četvrtak je izdalo posebno upozorenje kako se idućih dana može očekivati novo pogoršanje stanja u toj zemlji prouzročeno vremenskim neprilikama te je pozvalo da se poduzmu dodatne mjere opreza, a izbjegava svako nepotrebno kretanje i putovanje

Kako se navodi u priopćenju dostavljenom medijima, prema izvanrednom izvješću Meteorološkog zavoda Federacije BiH, dostavljenom Ministarstvu sigurnosti, u razdoblju od 9. do 12. veljače očekuje se intenziviranje snježnih padalina, posebice u južnom dijelu BiH.

Procjena Ministarstva sigurnosti BiH je da bi ukupna sigurnosna situacija, s aspekta prirodne ili druge nesreće izazvane niskim temperaturama i novim snježnim padalinama, mogla postati dodatno složena, ističe se u priopćenju.

Zbog toga se upozoravaju građani Bosne i Hercegovine da putovanja i kretanje maksimalno ograniče i sudjeluju u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Najveći broj ključnih prometnica u BiH u četvrtak je bio prohodan, uključujući i onu od Sarajeva i Mostara koja je bila blokirana snježnim nanosima još od 3. veljače.

Procjena je meteorologa kako bi predstojeći dani mogli donijeti i do četrdesetak centimetara novog snijega, što će dodatno otežati prometovanje.

Lokalni mediji javljaju i o najmanje četiri nova smrtna slučaja u protekla 24 sata, prouzročena velikim hladnoćama. Najnovija žrtva pronađena u četvrtak ujutro je 48-godišnjak koji je umro u Čajniču. Jedan 47-ogodišnji muškarac preminuo je u srijedu od pothlađenosti u zabačenom selu pored Banovića, dok je 72-godišnji beskućnik umro u Brčkom. Starica od 90 godina umrla je u svom domu u Prijedoru.