izvještava hvz

Sve vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj danas će upaljenim sirenama i minutom šutnje odati počast poginulom vatrogascu

02.08.2022 u 09:29

Bionic
Reading

Lokaliziran je požar na području Ljubača, iznad Zatona u čijem je gašenju u nedjelju stradao dubrovački vatrogasac Goran Komlenc, kojem će sve vatrogasne postrojbe u utorak odati počast upaljenim sirenama i minutom šutnje, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ)

Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 hektara, a tijekom ponedjeljka vatrogasci su sanirali rubove požarišta te se obavljalo daljnje dežurstvo tijekom noći.

U tome je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Putnikovići.

  • +33
Kanader gasi požar kod Umaga Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva odat će u 19 sati upaljenim sirenama i minutom šutnje počast stradalom kolegi, izvijestila je vatrogasna zajednica.

Komemoracija za Gorana Komlenca, pripadnika JVP-a Dubrovački vatrogasci koji je tragično stradao gaseći taj požar bit će održana danas u 17 sati u vatrogasnom domu Orašac, a u 19 sati je pogreb na mjesnom groblju Orašac.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak Danom žalosti u Dubrovniku.