PROBLEMI PRI SASTAVLJANJU VEĆINE

Svađa na desnici u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Domovinski pokret odgovara Mostu: Vi ste populisti bez sadržaja

  • Autor: B. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 14.08.2021 21:11
  • Objavljeno 14.08.2021 u 21:09
Županijska skuština Splitsko-dalmatinske županije

Županijska skuština Splitsko-dalmatinske županije

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik splitsko-dalmatinske organizacije Domovinskog pokreta Nikola Grabovac reagirao je u subotu priopćenjem na istup Mosta o sastavljanju Županijske skupštine i ocijenio ga populizmom bez sadržaja te poručio 'mostašima' da govore u svoje ime.

"Bezsadržajni populizam kojim Most želi skupiti jeftine političke poene im neće proći. S Mostom smo na temu konstituiranja Županijske skupštine imali jedan poluformalan razgovor, a kandidata za predsjednika Skupštine su ponudili tek onda kada su bili sigurni da DP neće sudjelovati u skupštinskoj većini s Rankom Ostojićem i SDP-om", izvijestio je Grabovac.

Ustvrdio je da je Domovinski pokret od samog početka nastojao konstruktivno i dobronamjerno razgovarati s političkim opcijama koje su mu prihvatljive za suradnju te da su "jasno i glasno" rekli da im nije prihvatljiva suradnja sa HGS-om Željka Keruma i SDP-om Ranka Ostojića i kako sa svoja tri vijećnika, od 47, nisu i ne mogu biti odgovorni za eventualne nove izbore.

Grabovac je rekao i kako je Domovinski pokret jasno iznio stajalište o konstituiranju Županijske skupštine i da će biti ustrajan u vlastitoj poziciji, a tvrdnje da postoji dogovor između DP-a, HDZ-a i HGS-a ocijenio je notornom laži, "koliko god to neki htjeli u ovom trenutku".

"Svjesni smo vlastite odgovornosti, ali pozivamo i sve druge da budu svjesni odgovornosti i da konstituiramo Županijsku skupštinu bez formiranja skupštinske većine kako bi ona mogla početi s radom i donositi sve one odluke koje su važne za sve građane naše županije", istaknuo je.

  • +10
  • +7

Nije uspjepla konstituirajuća sjednica Splitsko-dalmatinske županije

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjetio je da je Domovinski pokret, nakon prvog neuspjelog konstituiranja, pozvao sve političke opcije u Županijskoj skupštini da konsenzualno podrže Ivicu Kukavicu, kako bi mogli početi s radom bez jasno definirane skupštinske većine. Nažalost, dodao je, samo Most zna zašto im nije prihvatljivo imati predsjednika Županijske skupštine bez formirane skupštinske većine.

Treći pokušaj konstituiranja Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije zakazan je u ponedjeljak, 16. kolovoza.

Mostovci Miro Bulj, Nikola Grmoja i Božo Petrov izjavili su ranije u u subotu kako neće više sudjelovati niti na jedan način u konstituiranju Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije te optužili HDZ, Domovinski pokret (DP) i Hrvatski građanski savez (HGS) da su do sada bojkotirali taj proces.

Iz Mosta su ustrajni i u tvrdnji da su napravili sve - imali su, kažu, na prvoj sjednici svojega kandidata.

"HDZ, Domovinski pokret i Kerum nisu to željeli napraviti, sada je na njima da preuzmu odgovornost", izjavio je Bulj i poručio da Most više neće sudjelovati u konstituiranju Skupštine dizanjem ruku ili predlaganjem.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!