NA KRILIMA USPJEHA

Suverenisti: Europski izbori bili su mali bljesak a slijedi politička oluja

31.05.2019 u 12:45

Bionic
Reading

Hrvatski suverenisti zadovoljni ostvarenim rezultatom na izborima za Europski parlament poručili su u petak kako je to bilo "samo jedan mali bljesak" i da uskoro slijedi "politička oluja" te kako očekuju na parlamentarnim izborima još veću podršku građana

Saborski zastupnik i potpredsjednik HRAST-a Hrvoje Zekanović istaknuo je da su Hrvatski suverenisti postali treća politička snaga u Hrvatskoj te da ankete pokazuju kako im je potpora porasla za gotovo dva posto.

"Očekujem da ćemo u sljedećem razdoblju imati veliku podršku građana i ovo je početak. Europski izbori su bili tek jedan mali bljesak a uskoro slijedi politička oluja", kazao je Zakanović na konferenciji na novinare ispred Hrvatskog sabora i zahvalio svim hrvatskim građanima koji su izabrali Suvereniste.

Zekanović poručio Stieru da napusti Plenkovića

Zekanoviće je odbacio je mogućnost koaliranja s HDZ-om na čelu s Andrejom Plenkovićem za parlamentarne izbore, a Davoru Ivanu Stieru poručio neka napusti Plenkovića. "Ne može se glasovati za Plenkovićevu vladu i biti kršćanski demokrat", kazao je Zekanović naglasivši da je Plenkovićeva politika Suverenistima neprihvatljiva.

"Politika koju vodi Andrej Plenković je naš antipod i mi se protiv toga borimo", istaknuo je.

Kristina Pavlović iz građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj" ustvrdila je kako je najveća kvaliteta Hrvatskih suverenista i ključ uspjeha na europskim izborima što su slušali narod. "Narod je bio nezadovoljan Plenkovićevom politikom i njegovim lošim potezima kao što su Istanbulska konvencija i Marakeški sporazum i narod je tražio objedinjavanje svih onih snaga koji se mogu tome suprotstaviti i zastupaju autentične hrvatske vrijednosti", rekla je.

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček smatra da je premijer Plenković podcijenio inteligenciju hrvatskog naroda i da je zbog toga kažnjen na europskim izborima, a da je s druge strane narod prepoznao zajedništvo Suverenista. "Ovo je gruda koja će se već na sljedećim parlamentarnim izborima pretvoriti u lavinu i imat ćemo sigurnih 20 do 25 mandata", kazao je.

I predsjednik HSP AS Hrvoje Niče očekuje dobre rezultate Suverenista na predstojećim parlamentarnim izborima, odnosno da će udvostručiti broj osvojenih glasova.

Hrvatski suverenisti Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Pero Kovačević objasnio je da su Hrvatski suverenisti za EU izbore vodili takozvanu piramidalnu kampanju i zato ostvarili uspjeh, te su svi radili kako bi lista na člu s Ružom Tomašić ostvarila najbolji rezultat.

Umirovljeni general Željko Sačić prognozirao je da će Plenković zbog politike koju vodi vrlo brzo u HDZ-u "platiti visoku cijenu" te da već stvara "odstupnicu za Bruxelles". "Ovo je prvi korak u pobjede hrvatske Hrvatske..mi smo budućnost hrvatskog čovjeka, da bude onakva za kakvu smo se mi hrvatski branitelji borili".

Predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić dodao je kako su već krenule pripreme za parlementarne izbore te je pozvao na zajedništvo. Pozvao je i građane na prosvjed u subotu u Čakovcu "Za normalan život" i odbacio tezu da je to poziv na "linč romske zajednice".

"Mi se ne dijelimo na Hrvate i Rome, već na poštene i nepoštene, one koji se drže zakona i one koji ih se ne drže", istaknuo je Ilčić rekavši kako svi zakoni trebaju vrijediti jednako za sve ljude i kako se ne može dopustiti da se kriminalci, koji su ujedno i Romi, ne sankcioniraju.