nakon mjesec dana

Sutkinja Šupe tijekom dana trebala bi izaći iz istražnog zatvora

30.09.2022 u 10:39

Bionic
Reading

Šibenska sutkinja Maja Šupe, osumnjičena da je od poduzetnika Blaža Petrovića primila 15 tisuća eura mita za oslobađajuću presudu, po svemu sudeći tijekom dana izaći će iz gotovo jednomjesečnog istražnog zatvora na splitskim Bilicama

Državno sudbeno vijeće (DSV) ju je, naime, razriješilo sudačke dužnosti pa su time prestale postojati osnove za njenim daljnjim zadržavanjem iza rešetaka.

Pritvor joj je prethodno određen zbog dvije osnove, mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. USKOK je ispitao sve svjedoke i time je otklonjen prvi osnov, a današnji dokument DSV-a uklanja i drugi. Šupe više nije sutkinja, pa tako više ni ne može ponoviti kazneno djelo.

Izlazak iz pritvora njen odvjetnik zatražio je još početkom ovog tjedna, no to je odbijeno iz formalnih razloga: predsjednik Općinskog suda u Šibeniku Mirko Škarica suspendirao je Maju Šupe zbog toga što je završila u istražnom zatvoru, a ne i zato što je protiv nje pokrenut kazneni postupak. Teoretski, ovakva suspenzija je mogla biti ukinuta.

Odvjetnik šibenske sutkinje otkrio je da njegova klijentica iznimno teško podnosi svoje zatvorske dane.

Novo ročište za izlazak iz istražnog zatvora trebalo bi biti sazvano tijekom današnjeg dana, no očekuje se da će se raditi samo o formalnosti.