iznijela obranu

[VIDEO] Odvjetnik uhićene sutkinje iz Zadra: Maja Šupe je i dalje sudac, nismo primili nikakvu odluku

07.09.2022 u 14:33

Bionic
Reading

Odvjetnik Maje Šupe, Krešimir Škarica, dao je izjavu za medije nakon ispitivanja njegove klijentice

Nakon uhićenja šibenske sutkinje Maje Šupe, poduzetnika Blaža Petrovića i odvjetnika Branimira Zmijanovića, jutros su svi troje dovedeni u prostorije splitskog USKOK-a na ispitivanje. Tereti ih se zbog kaznenog djela korupcije.

Odvjetnik Maje Šupe, Krešimir Škarica je kazao okupljenim novinarima da je ona na ispitivanju negirala sve što joj se stavlja na teret.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

'Sve je zanijekala i iznijela je aktivnu obranu. Sada čeka prijedlog USKOK-a o istražnom pritvoru i odluku suda o istražnom pritvoru. Imamo argumentaciju koju ćemo iznijeti pred sud. Nismo izvršili uvid u spis, jer je postupak tajan, iako se kroz medije provlačilo o čemu se radi i što je predmet postupka.

Na pitanje je li sutkinja suspendirana, Škarica je kazao:

'Formalno je i dalje sudac, nismo zaprimili nikakvu odluku o tome. Ona je i prije ovog postupka iz privatnih razloga prije nekh mjesec dana podnijela zahtjev za umirovljenje. To nema veze s ovim predmetom. Njezino je zdravlje narušeno već neko vrijeme. Hoće li se revidirati njezini predmeti? Moraju biti ispunjene određene kumulativne pretpostavke za to. Prvo bi morala biti proglašena pravomoćna krivom u ovom predmetu, a ovo je kompleksan predmet. Tek nakon toga se mogu pokrenuti procedure... Ona je danas sve negirala. Njezina presuda prvog stupnja je potvrđena od troje ponajboljih sudaca Županijskog suda u Šibeniku, dakle, nema govora da je bilo tko pogodovao. Radi se o samostalnoj, diskrecijskoj odluci suda na temelju dokaza. Čitao sam je, ta je presuda čista kao suza!', naglasio je Škarica.

  • +11
Pretres ureda odvjetnika Branimira Zmijanovića Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev