ZAJEDNO IMAJU 165 GODINA

Susjedi zaratili kuburama i noževima

02.06.2010 u 16:50

Bionic
Reading

Ni zrele godine nisu spriječile dvojicu zaraćenih susjeda, koji zajedno imaju 165 godina, da jedan na drugoga zapucaju i potegnu nož. Nakon jučerašnjeg krvavog obračuna, obojica su zaradila kaznene prijave za pokušaj ubojstva, a 85-godišnjak i teške tjelesne ozljede, te se liječnici bore za njegov život

Jutro tek što je svanulo, a dvojica sredovječnih susjeda u Slavonskom Brodu, čiji su odnosi već godinama zategnuti, umjesto jutarnje kave, 'popila' su batine.

Nakon što su se žestoko posvađali i potukli, 85-godišnji M. S. je otišao u kuću po kuburu, iz koje je najprije zapucao u zrak, a potom i prema svom 80-godišnjem susjedu i njegovoj sedam godina mlađoj supruzi.

Supružnici su se potom udruženim snagama obrušili na 'kauboja' te su mu uspjeli izbiti kuburu iz ruku. Nakon što je kubura pala na tlo, starci su se nastavili tući, a potom je mlađi, 80-godišnji susjed, na razoružanog 85-godišnjaka nasrnuo nožem. Nekoliko mu je puta silovito zario nož u vrat, nanijevši mu tako teške i po život opasne ozljede.

Nakon dolaska policije, koja je oko 6 i 20 ujutro zaprimila dojavu da netko u ulici S. Radića puca iz vatrenog oružja, na mjesto krvavog događaja došla je i Hitna pomoć, koja je teško ozlijeđenog starca odmah prevezla u bolnicu u Slavonski Brod, gdje se liječnici bore za njegov život.

U 16 sati uhićen je 80-godišnjak koji je ispitan u svojstvu osumnjičenika uz nazočnost branitelja i državnog odvjetnika na okolnosti počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju, nakon čega slijedi podnošenje kaznene prijave.

Protiv 85-godišnjaka, koji je nepovlasno posjedovao kuburu ručne izrade, također slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja oružja.