PREVARA TEŠKA 300.000 KUNA

Suprug Mije Begović optužen za prevaru

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv Željka Žnidarića, supruga Mije Begović, i njegovog sina Borne zbog kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja

Tužiteljstvo Željka (59) i Bornu Žnidarića (26) sumnjiči da su u namjeri ostvarivanja materijalne koristi za svoju tvrtku Euroing d.o.o. za iznos od 269.758,57 kuna prevarili Marinka Šimićeva iz Zadra tako što su se uknjižili na njegovo zemljište, a njemu izdali bianco mjenicu bez pokrića.

Žnidarići su sa Šimićevim 1991. godine zaključili ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta, na kojemu su u roku od dvije godine trebali izgraditi poslovni prostor površine 30 četvornih metara, a potom mu ga predati u vlasništvo. Međutim, Žnidarići su u katastru ishodili prava vlasništva nakon čega su se na to zemljište uknjižili, a Šimićevu su izdali bianco zadužnicu na iznos od 300 tisuća kuna iako su znali da za taj iznos nema pokrića.

Tijekom proteklih godina Šimićev je preko svog odvjetnika u više navrata kontaktirao sa Žnidarićima i potraživao naknadu duga, no dobivao je samo obećanja koja se ni do danas nisu ispunila pa je sve završilo prijavom ODO-u i policiji.

'Nije riječ ni o kakvim ucjenama, već o činjenici da sam ja sa Žnidarićem imao ugovor koji on nije ispoštovao. U zamjenu za moje zemljište u Diklu koje je on prepisao na sebe trebali smo dobiti poslovni prostor koji nismo dobili kada je bilo obećano. Ovo je sada ishod koji se trebao dogoditi', izjavio jeMarinko Šimićev za Slobodnu Dalmaciju