ODVJETNIK LJUBIČIĆ

'Suđenje Paravinji moglo bi se ponoviti'

Bionic
Reading

Nakon što je potvrđeno da kosti nađene kod Josipdola pripadaju Antoniji Bilić, pitanje je što će sada policijski istražitelji. Iako su forenzičari rekli kako ne mogu utvrditi uzrok smrti, odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, kaže kako bi suđenje Draganu Paravinji moglo biti ponovljeno ako se ustvrdi da je Antonija ubijena na bilo koji drugi način osim davljenjem

'Ako se takvo što dogodi, a to nije nemoguće, to bi predstavljalo bitnu povredu odredaba kaznenog postupka, odnosno netočno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, te bi se suđenje moralo ponoviti. Dakako, držim da ta činjenica ni u kojem slučaju ne bi dovela do bilo kakve promjene u visini dosuđene kazne. Paravinja jest ubojica i to je sudskim postupkom utvrđeno', rekao je za Slobodnu Dalmaciju Ljubičić.

Bez tijela žrtve, tijekom suđenja Paravinji, nije bilo previše čvrstih činjenica o okolnostima samog zločina. Priznanje koje je Paravinja dao u Banjoj Luci, a koje je kasnije povukao, sadrži elemente davljenja.


Drugi temelj presude je Paravinjin način postupanja prilikom prethodnih zločina silovanja. Sve svoje žrtve, one u Srbiji i BiH, za što je također osuđen, onesposobljavao je i kontrolirao tako što bi ih davio.

No, sumnju na tezu o davljenu baca činjenica da je Paravinja nakon zločina nad Antonijom čak tri sata čistio svoj kamion. Promijenio je sav tapecirung, pokrivače s ležaja u stražnjem dijelu kabine čak je spalio. Unatoč tome, u kabini su istražitelji našli vrlo malo tragova krvi i nekoliko vlasi. No ostaje pitanje, ako ju je zadavio, zašto je toliko detaljno čistio kabinu?