CIKLON TEODOR RADI ŠTETU

Sudar brodova u Lencu, bura raznosi brodice

11.11.2013 u 11:01

  • +16

Orkanski vjetar ruši po Hrvatskoj

Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Bionic
Reading

Jaka bura koja je od jutra zatvorila gotovo sve sjevernojadranske morske i kopnene prometnice, zaprijetila je i nanošenjem šteta brodicama u lukama i lučicama.

Tako su u novljanskoj luci mnogi vlasnici brodova, jahti i jedrilica obilazili svoje vezove da bi provjerili u kakvom su stanju njihova plovila.

Na vrhu novljanske "Male rive" rano ujutro opasno se nagnuo 'krstaš' NO 1000, ali ga je vlasnik, Novljanin Robert Žmikić koji je na vrijeme priskočio zajedno s nekolicinom sugrađana i službujućih časnika u Lučkoj kapetaniji, uspio dodatno osigurati konopima.

Prema riječima šefa Ispostave Lučke kapetanije, kapetana duge plovidbe Miljenka Žanića, u luci je stanje kaotično, ali nasreću štete nema. 'Mnogi će vlasnici brodica dežurati čitav dan i osiguravati svoje vezove, ali se nadamo da neće biti većih šteta', poručio je Žanić.

Bura je zasad, koliko je poznato, nanijela i manje štete na objektima, krovovima i opremi prometnica na novljanskom području.

Olujna bura napravila je pomutnju i u brodogradilištu Viktor Lenac u Rijeci. Dva su se broda sudarila od siline naleta vjetra na gatu, objavio je Dnevnik.hr.