RAZOTKRIO SE NA BLOGU!

Student iz afere Indeks 'pao' s 21,8 grama heroina

13.09.2009 u 19:57

Bionic
Reading

U mjestu Starigrad kraj Zadra sa 21,8 grama heroina u subotu je uhvaćen Anis Mohamed Omar, 31-godišnjak iz Zagreba, student Prometnog fakulteta u Zagrebu čije se ime pojavilo u velikoj korupcijskoj aferi 'Index 2' nakon što je otkriveno da je kupio pet ispita i platio ih ukupno 2600 eura. Najbizarniji dio priče je činjenica da se Anis sam razotkrio na vlastitom blogu

U subotu poslijepodne zadarska policija pretresla je njegovu kuću u Starigradu, a potom i osobni automobil u kojem je nađena vrećica sa 21,8 grama heroina. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija je do Omara pratila zahvaljujući anonimnoj dojavi, nakon čega je napravljen pretres vikendice u kojoj je boravio.

Nakon obrade u PU Zadarskoj, Anis Omar u nedjelju prijepodne priveden je Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Anti Aniću, a zbog sumnje na zloporabu opojnih droga zbog preprodaje. Protiv 31-godišnjeg Zagrepčanina podnesena je kaznena prijava. Omar se branio šutnjom, a određen mu je jednomjesečni pritvor.

Ime Anisa Omara široj je javnosti postalo poznato krajem lipnja ove godine kada je protiv trojice profesora Prometnog fakulteta - Velimira Kolara, Jerka Radoša i Dražena Kovačevića - USKOK podnio istražni zahtjev zbog sumnje da su Omaru, inače studentu smjera Aeropromet, upisali ocjene iz pet predmeta, za što je preko posrednika platio 2600 eura.

Sva trojica kasnije su osuđen na zatvorske kazne, ali i petogodišnju zabranu predavanja. Jerko Radoš i Dražen Kovačević dobili su deset, a Velimir Kolar šest mjeseci zatvora.

Anis Omar na internetu vodi svoj blog u kojem, uz svakodnevne doživljaje poput odlaska u zoološki vrt, opisuje 'kako nedjeljom dila po Kalelargi'.

'Šetali smo tako Zadrom tudej sa vulkankom i dilali smo drogu baš kao i svaku nedjelju, taman sam prodo 5 grama žutog. Fakt: nedjeljom dilamo drogu po Zadru. Na Kalelargi. To nam je hobi'. Taj post napisan je 30. kolovoza.

Omar piše i o tome kako je kupio ispite na faksu. 'Student ste prometnog fakulteta. Odlučili ste kupit jedan ispit. Vaš frend, s kojim ste studirali u prošlosti, koji vam je simpa jer ima crvenu koju i s kojim ste bili na 200 kava je postao preprodavač. Zovete ga te se nalazite s njim, objašnjavate mu da želite kupiti jedan ispit. Savjetuje Vas da kupite svih jedanaest pa i diplomski koliko vam je ostalo jer ce vas izaći jeftinije. Vi iz principa ne želite kupiti svih 11 ali se zbog popusta ipak odlučujete na 5 ispita. Pet ispita ste platili 2600 eura. koliki je dio uzeo vaš frend preprodavač?' pita Anis u nagradnom pitanju na svom blogu.