prvi veliki korak

Štromar: Sjednite, dogovorite, čim prije završite štrajk

11.11.2019 u 11:26

Bionic
Reading

HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar istaknuo je u ponedjeljak kako je nakon "prvog velikog koraka" u reformi obrazovanja, sada na redu "drugi korak" da se daju bolji uvjeti učiteljima te je pozvao na dogovor da se što prije završi štrajk

"Očekujem da će biti prekid štrajka, očekujem da će biti dogovor. Mi smo 'prvi veliki korak' napravili u reformi obrazovanja i sada je na redu ovaj 'drugi korak' da se daju bolji uvjeti učiteljima. Evo, ja sad pozivam - sjednite, dogovorite, čim prije završite štrajk", istaknuo je Štromar na pitanje novinara kako komentira što su sindikati danas očekivali poziv Vlade za sastanak a do toga do sada nije došlo te smatra li da treba prekinuti štrajk.

Na pitanje mogu li se sindikati nadati nečem više od dva posto povećanja koeficijenata ili jednostavno to trebaju prihvatiti, Štromar je rekao da će sindikati dobiti informaciju kad sjednu za stol zajedno s predstavnicima Vlade.

Komentirao je i današnji "Jutarnji list" koji navodi da će se umjesto 88 pomoćnika ministara zaposliti 97 ravnatelja, a što znači da "brojke ne otkrivaju uštedu", Štromar je rekao da su oni u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja napravili takvu organizaciju da kad idu u natječaj, a krenuli su u natječaj za ravnatelje, bit će isti broj ravnatelja koliko je bilo i pomoćnika.

"Situacija je takva da bi ti ravnatelji trebali ostati dugoročno na toj poziciji i oni bi trebali biti profesionalci, stručnjaci koji će kvalitetno odrađivati svoj posao. Tako će biti u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja", poručio je ministar.

U vezi sa zagrebačkim Generalnim urbanističkim planom (GUP), Štromar je najavio da će Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za koji dan završiti kompletnu analizu i predati informaciju zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar s novinarima je razgovarao u zagrebačkom hotelu International nakon što je otvorio konferenciju "Zelena budućnost grada".