pojavljivanje pred sudom

Strava na Novom Zelandu: Tijela djece pronađena u koferima, za ubojstvo osumnjičena njihova majka

30.11.2022 u 06:27

Bionic
Reading

Četrdesetdvogodišnja majka izručena iz Južne Koreje pojavila se u srijedu prvi put pred novozelandskim sudom, suočena s optužbama za ubojstvo nakon što su ostaci njezino dvoje djece pronađeni u koferima u Aucklandu.

Odjevena u bež jaknu i crnu majicu, žena se nakratko pojavila na Okružnom sudu Manukaua, južno od Aucklanda, dan nakon što je sletjela u zemlju.

Sudske odredbe zabranjuju medijima da objave identitet žene ili njezine pokojne djece, ali je sudac Gus Andrée Wiltens dopustio objavu činjenice da je ona njihova majka.

Osumnjičenica, koja se suočava s optužbom za dva ubojstva, zadržana je u pritvoru bez da se izjasnila o krivnji do sljedećeg pojavljivanja na Visokom sudu u Aucklandu 14. prosinca.

Preko prevoditelja je tražila da se obrati sucu, ali se umiješao njezin odvjetnik rekavši: "Mislim da bi bilo najbolje da možda to ne učini."

Sudac se složio i žena je izvedena iz sudnice.

Saslušanje je održano manje od 24 sata nakon što je osumnjičenica doputovala u zračnu luku Auckland pod policijskom pratnjom nakon što je izručena iz Južne Koreje.

U rujnu ju je uhitila korejska policija u lučkom gradu Ulsanu, mjesec dana nakon što je novozelandska policija otkrila ostatke njezino dvoje djece, u dobi između pet i 10 godina.

U trenutku uhićenja osumnjičena je više puta rekla novinarima: "Ja to nisam učinila" dok su je uvodili u policijsko vozilo.

Tijela djece pronađena su nakon što je jedna obitelj kupila kofere na internetskoj aukciji napuštenih stvari.

Novozelandska policija rekla je da su tijela vjerojatno bila u skladištu nekoliko godina, što je zakompliciralo istragu.

Vlasti su naglasile da obitelj koja je pronašla tijela nije povezana s ubojstvima.