DRŽAO PREDAVANJE U CAMBRIDGEU

Strauss Kahn jedva pobjegao od prosvjednika

Prosvjed protiv Strauss-Khana 7

Prosvjed protiv Strauss-Khana 7

Izvor: Reuters / Autor: Paul Hackett

Bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn uguran je u policijsko vozilo kako bi izbjegao prosvjednike, nakon što je u petak održao govor na britanskom sveučilištu Cambridge koji je razbjesnio borce za prava žena.

Oko 150 prosvjednika, noveći transparente i izvikujući '2,4,6,8, stop nasilju, stop silovanjima' okružili su dvoranu Cambridge Union Society gdje je Strauss-Kahn održao predavanje o globalizaciji i eurozoni izabranoj skupini studenata.

Dok je francuski ekonomist napuštao dvoranu, bijesna gomila pokušala je prijeći 20-metarsku barikadu koju je čuvala policija, a u pomoć su pritekli i zaštitari.

Na automobil je bačen jedan transparent dok su se prosvjednici naguravali s policajcima u vrijeme kada je Strauss-Kahn odlazio.

Paul Hackett

Paul Hackett

Izvor: Reuters / Autor: Paul Hackett

'Mislim da ga ne bi trebalo pozivati ovdje da drži predavanja studentima. Ovo je sve dio prljave PR kampanje da mu se popravi ugled, ali mi nismo budale', rekao je student Morgan Wild.

Stroge mjere sigurnosti bile su uvedene oko zgrade u kojoj je Strauss-Kahn održao predavanje okružen četvoricom tjelohranitelja, a za tu je prigodu dovedeno 15 zaštitara.

No kontroverze nije mogao izbjeći niti u povjesnoj zgradi iz 19. stoljeća u kojoj su se studentima obraćali političari poput ratnog britanskog premijera Winstona Churchilla.

Prosvjedi protiv predavanja Strauss-Kahna

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi