DRAMA U SRBIJI

Stotine tijelima brane 'izručenje' djevojčice Hrvatskoj

16.10.2013 u 14:16

Bionic
Reading

Vraćanje djevojčice Ree ocu u Hrvatsku izazvalo je pravu dramu u srpskom Ljigu - više stotina građana napravilo je živi zid oko zgrade Centra za socijalni rad i blokiralo dva ulaza da bi svojim tijelima spriječili odvođenje djevojčice. Blic.rs javlja da ih je policija za sada uspjela spriječiti da blokiraju i Ibarsku magistralu

Predaja malene Ree ocu Robertu Matijeviću bila je zakazana za 12 sati u ljiškom Centru za socijalni rad. Milutin Nikolić, sudac koji je donio presudu, još jutros je dao policiji, prije postupka u Centru za socijalni rad, nalog za potragu za Natašom Matijević, Reinom majkom.

Blic.rs javlja da je Nataša Matijević podnijela predstavku Ministarstvu pravde u kojoj traži da sud hitno obustavi ili ukine postupak oduzimanja njezinog djeteta. U Ministarstvu kažu da će zbog hitnosti slučaja danas postupiti po predstavci 'u okviru nadležnosti'.

Odvjetnik Nataše Matijević kaže da je zatražio obustavu postupka jer bi se dijete izložilo fizičkoj opasnosti i psihičkoj traumi.

'Zahtjev zasnivamo i na činjenici da je Nataša Matijević bila žrtva obiteljskog nasilja za vrijeme bračne zajednice iz koje je morala pobjeći s djetetom u sigurnu kuću', izjavio je odvjetnik Vladimir Marinković.

Robert Matijević, otac trogodišnje Ree, stigao je u Ljig i trenutno se nalazi u policijskoj postaji. U ovom trenutku, piše Blic, čeka se rezultat sigurnosne provjere toga može li uopće Robert Matijević otići u Centar za socijalni rad, čija su dva ulaza blokirali građani Ljiga.

Pobuna u Ljigu