SKROMNI MALIŠANI

Što za Božić žele djeca iz Nazorove?

Dječji dom Nazorova

Dječji dom Nazorova

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nazorova ulica u Zagrebu postala je sinonim za Dječji dom koji na broju 49 zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi te trudnice i majke s djecom

Najveći interes za sudbine ove djece Zagrepčani pokazuju u ovo blagdansko vrijeme. Božićne želje ovih mališana su skromne.

Zmajevi, istraživači, auto, lego kockice, zimovanje, igračke, knjige, oklop viteza, Hello Kitty, Barbie; neke su od želja mališana iz Nazorove.

Jedna želja je ipak zajednička svima njima.

U Nazorovoj su smještena djeca do sedam godina. Brojka varira, ovisno o dolascima i odlascima, a trenutno u centru skrbe za njih 65. Svaka priča je različita, objašnjava voditeljica Svjetlana Tončetić Bogović koja u Domu radi punih 26 godina.

'Ne razmišljam o tome je li teško ili nije i trudim se da im u tom radu pružam sve ono što im nedostaje, to znači i pažnju i nježnost i ljubav koliko je to moguće', istaknula je Tončetić.

Na čelu Doma je socijalna radnica Jelica Belošević koja svojoj djeci u novoj godini želi ono najvažnije.

'Pod broj jedan zdravlje, a za svako dijete želim da nađe svoj put, veselje, radost i da pripada nekome', istaknula je Belošević.

Velik dio djece vraća se u svoju biološku obitelj kada se stvore uvjeti da se obitelj o njima može primjereno brinuti. Ako se ti uvjeti ne stvore, djeca idu u udomiteljsku obitelj u kojoj i dalje mogu održavati kontakte sa svojom biološkom obitelji. Zadnja opcija je posvojenje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!