IZ KRUGA BIVŠEG MINISTRA

Što kaže Filipović na svoju smjenu? 'Ništa nije kriv. Otići će mirno'

12.12.2023 u 19:18

Bionic
Reading

Nakon smjene ministra gospodarstva Davora Filipovića očekuje se i njegova reakcija, no, kako RTL doznaje iz njegovog kruga, to možemo očekivati tek sutra

Kako je javila reporterka RTL televizije Katarina Brečić, iz Filipovićeva kruga doznaje se da će izjavu za medije dati tek sutra. Filipović smatra da ništa nije kriv. On se svakako kani vratiti svom starom poslu, na Ekonomski fakultet, gdje je prije angažmana u Vladi radio kao izvanredni profesor.

RTL također javlja i dojmove nekih sudionika koalicijskog sastanka, koji kažu da je premijer, priopćavajući im informaciju o smjeni Filipovića, bio prilično miran, dok se na konferenciji za novinare činio ljutit i uznemiren. Također, kažu da Filipović već neko vrijeme nije imao povjerenje Plenkovića.

Što se tiče novog ministra, ako ga Plenković ne bude imenovao do 15. prosinca dokad radi Sabor, onda to treba učiniti do 15. siječnja kad počinje novo zasjedanje. Procjenjuje se da s time neće žuriti.

  • +3
Andrej Plenković smijenio ministra Filipovića Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je smijenio ministra gospodarstva Davora Filipovića zbog afere s ministrovim savjetnikom Juricom Lovrinčevićem.

Tjednik Nacional u utorak je objavio da Lovrinčević, kao savjetnik ministra Filipovića, pritišće novinara Marina Vlahovića da od direktora Mreže TV traži da njemu osobno isplati polovicu budžeta za oglašavanje državnih tvrtki, a koji im je on dodijelio. Lovrinčević je kasnije te tvrdnje demantirao, iako je Nacional u programu na Radio Nacionalu pustio audiosnimke na kojima se jasno čuje kako Lovrinčević govori o isplatama. Uskok je u utorak potvrdio da provodi izvide u ovom slučaju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Jurica Galoić / PIXSELL