osvježenje

Stižu pljuskovi s grmljavinom, no od nedjelje dobre vijesti za ljubitelje vrućina

18.07.2019 u 06:49

Bionic
Reading

Od sutra promjenjivo i nestabilno, mjestimice još s pljuskovima i grmljavinom u unutrašnjosti, a malo kiše moguće je i na sjevernom Jadranu te unutrašnjosti Dalmacije. Potom pretežno sunčano i sve toplije

U većem dijelu Hrvatske djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, no mjestimice i uz malo kiše te lokalne pljuskove s grmljavinom.

U Dalmaciji će prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti slab, na sjevernom Jadranu umjerena i prolazno jaka bura, a u Dalmaciji zapadnjak i sjeverozapadnjak, donosi Državni hidrometeorološki zavod.

  • +2
Kupanje u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31 °C.

Razdražljivost i umor

Biometeorološke prilike će veći dio dana u četvrtak biti povoljne. U drugom dijelu dana, u zapadnoj i središnjoj Hrvatskoj moguće su manje tegobe poput razdražljivosti i umora te manjka energije. Preporučuje se zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i dovoljno tekućine.

U petak promjenjivo i nestabilno, mjestimice još s pljuskovima i grmljavinom u unutrašnjosti, a malo kiše moguće je i na sjevernom Jadranu te unutrašnjosti Dalmacije.

Potom pretežno sunčano i sve toplije, a od nedjelje i opet vruće. Vjetar slab u unutrašnjosti, a na Jadranu umjeren jugozapadnjak, od subote sjeverozapadnjak.