povratak kišobrana

Stiže promjena vremena, ovako ju je najavio naš poznati meteorolog

23.04.2023 u 17:08

Bionic
Reading

Nakon sunčanog vikenda u kojem smo mogli uživati i u toplom vremenu, već u nedjelju navečer stiže promjena vremena

Prema prognozi DHMZ-a, već pred kraj dana očekuje se postupan porast naoblake sa zapada. Osobito navečer lokalno je moguć pokoji pljusak ili malo kiše.

Za ponedjeljak prognoza kaže da će biti promjenjivo i pretežno oblačno povremeno s kišom. Lokalno će biti izraženijih pljuskova s grmljavinom, najprije na sjevernom Jadranu i gorju. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, popodne i sjeverni vjetar. Na Jadranu vrlo jako jugo i jugozapadnjak, navečer će na sjevernom dijelu okrenuti na buru.

Jutarnja temperatura od 8 do 12, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 19 °C, u gorju ponegdje niža, a u Slavoniji do 22 °C.

Promjenu vremena na svoj način je najavio i poznati meteorolog Izidor Pelajić.

'Sunčano još danas pa pljuskovi i kiša u prvim danima novog radnog tjedna. Za sve koji bi nakon topline vikenda htjeli ostati uz sunce i ne bi htjeli promjenu vremena ide glazbena uz stihove ... " i nebo će plakati, izgubit će sjaj..', napisao je Pelajić na Twitteru.

  • +11
Kiša u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

DHMZ za utorak najavljuje promjenjivo i nestabilno s mjestimičnom kišom te osobito na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, potom djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka bura, osobito u srijedu duž obale i s olujnim udarima, a u utorak na južnom Jadranu i jugo. Temperatura bez veće promjene, jutra na kopnu svježija, osobito u sunčaniji četvrtak kad će danju biti toplije.