priopćenje javnosti

Stigla reakcija Hrvatskih šuma: Evo kad je točno sporni kandidat iz afere SMS zaposlen privremeno, a kada za stalno

02.02.2023 u 11:51

Bionic
Reading

iz Hrvatskih šuma odlučili su reagirati na medijske napise, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

Temeljem pojačanog interesa javnosti, kao i niza nepotpunih i činjenično pogrešnih informacija koje se pojavljuju u medijima posljednja tri dana vezano za g. Niku Dujmovića, a s ciljem ispravnog informiranja javnosti navodimo sljedeće činjenice:

  • Natječaj za prijem pripravnika za osposobljavanje za samostalni rad u Hrvatskim šumama raspisan je 4. 07. 2018. g. Natječaj je raspisan za 88 pripravnika, a na isti se javio i g. Niko Dujmović kao jedini kandidat za traženo mjesto.
  • Povjerenstvo za odabir kandidata pripravnika provelo je intervju s kandidatom, utvrdilo je da isti kao mag. ing. hortikulture zadovoljava uvjete te predložilo sklapanje ugovora o radu u svojstvu pripravnika u trajanju od jedne godine.
  • Ugovor o pripravništvu je sklopljen 20. 09. 2018. s početkom važenja od 1. 10. 2018. do 30. 09. 2019.
  • S obzirom da je pripravnik zadovoljio u obavljanju svog pripravničkog staža, predložen je za nastavak radnog odnosa.
  • Dopisom Glavnom radničkom vijeću dana 20. rujna 2019. g. Uprava Društva predložila je sklapanje Ugovora o radu na određeno vrijeme s većim većim brojem izvršitelja zbog povećanog opsega posla, a radi izvršenja plana poslovanja u 2019. godini. Temeljem dobivenog pozitivnog mišljenja GRV-a, uprava Društva 25. rujna 2019. godine donosi Odluku o potrebi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme za veći broj izvršitelja na svih 17 podružnica Hrvatskih šuma d.o.o. na cijelom području RH.
  • Temeljem gore navedene Odluke Društva, ugovor o radu na određeno vrijeme s Nikom Dujmovićem sklopljen je dana 27. 09. 2019. godine, s početkom važenja od 1. 10. 2019. godine.

S obzirom da se u medijima pojavio niz špekulacija o tome kad je točno navedeni radnik sklopio Ugovor o radu, dužni smo objasniti kronološki tijek i postupak sklapanja ugovora o radnom odnosu u HŠ d.o.o.

Također, napominjemo da u HŠ d.o.o. rade radnici ne samo šumarske, nego i niza drugih struka - ekonomisti, pravnici, geodeti, građevinari pa i agronomi. U ovom trenutku u HŠ d.o.o radi 36 agronoma.