zapošljavanje u hrvatskim šumama

Cure novi detalji: Na dan kada je Milić poslao poruku, prijatelj je potpisao ugovor

01.02.2023 u 18:32

Bionic
Reading

Glasnogovornik Vlade Marko Milić prešutio je neke dosta škakljive detalje u utorak, kada je pojašnjavao okolnosti zaposlenja svog prijatelja Nike Dujmovića, piše Jutarnji list

Naime, Niko Dujmović je, kako je točno jučer pojasnio Milić, prvi put zaposlen kao pripravnik prije njegovih poruka od 30. rujna 2019., i to u listopadu 2018.

Međutim, kako piše Jutarnji list, prvi ugovor na određeno, nakon što mu je završio jednogodišnji pripravnički staž, dobio je točno na dan kada je Milić poslao poruku bivšem šefu Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću - 30. rujna 2019. Gotovo dvije godine nakon tog ugovora na određeno, Dujmović 1. srpnja 2021. dobiva i ugovor za stalno.

Milić je, prema prepisci koja je objavljena u medijima, 30. rujna 2019. poslao Jakupčiću poruku u kojoj stoji: 'Niko Dujmović'.

Sljedeći dan Jakupčić mu je odgovorio: 'Radit će do godinu dana na određeno - takva je praksa u Hrvatskim šumama, a onda ćemo ga primiti na neodređeno. Čuo sam da je dobar. LP'. Na to mu Milić odgovora: 'Hvala ti Kruno, puno'.

  • +4
Marko Milić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Marko Milić sada kaže da je on od svog prijatelja dobio informaciju da radi u Hrvatskim šumama, da je zadovoljan i nastavlja raditi. 'Ja sam očito poslao informativnu poruku, nisam utjecao na njegov radni status. Ne bih sigurno isti dan nešto priskrbio. Da sam htio, napravio bih to prije. On je imao pripravnički ugovor i ovo je 30. rujna 2019. bila samo prolongacija statusa', kaže Milić.

Milić pojašnjava da mu je Krunoslav Jakupčić potvrdio da je Dujmović s drugim pripravnicima raspoređen na slobodna radna mjesta i to je razlog, uz njegove reference, tvrdi, zbog kojeg su ga uzeli, a ne njegova poruka.