cure transkripti

Oglasio se jedan od spominjanih u prepisci glasnogovornika Vlade s šefom Hrvatskih šuma: Ovako je objasnio svoje zapošljavanje

01.02.2023 u 18:15

Bionic
Reading

Nakon objave prepiske bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića s visokim dužnosnicima Vlade i HDZ-a o zapošljavanjima u toj državnoj tvrtki, konačno se oglasio i Niko Dujmović čije se ime spominje među spornim zapošljavanjima

Podsjetimo, ime Nike Dujmovića spominje se u prepisci Jakupčića s glasnogovornikom Vlade Markom Milićem. Sam Milić već je demantirao da je Dujmovića zaposlio u Hrvatskim šumama, a sada se na društvenim mrežama oglasio i sam Dujmović.

'Prateći medije proteklih dana, stječe se dojam da sam zaposlen na radno mjesto na kojem radim u Hrvatskim šumama mimo Zakona i na temelju nečijeg zahtjeva te se osjećam dužnim pojasniti činjenice. Radi se o neistinama o mom radnom statusu u Hrvatskim šumama, a koje ujedno dezavuiraju moju struku kao i kvalifikacije i obrazovanje koje sam stekao', poručuje Dujmović na Facebooku.

U podužem statusu na društvenim mrežama Dujmović pojašnjava kako je 2012. upisao Agronomski fakultet u Zagrebu i to smjer Hortikultura. Diplomski smjer voćarstvo upisao je 2015. i završio u dvije godine.

'Tražeći otvorene natječaje za posao koji je blizak mojoj struci kojom se namjeravam baviti u svojoj profesionalnoj karijeri, prijavio sam se između ostalog i na natječaj za radno mjesto u Hrvatskim šumama u srpnju 2018. te prošao potrebna testiranja i svu proceduru sukladno Zakonu. Pripravnički staž za VSS u trajanju od 12 mjeseci obranio sam 10.09.2019 godine. Istog dana, uz pohvale komisije i nadređenih, i moj upit o mom daljnjem radnom statusu, rečeno mi je da me po struci, kvaliteti, odnosu prema radu i vlastitom zalaganju vide i dalje u HŠ i da ću nastaviti sa svojim radom kod isteka pripravničkog staža. To mi je potom i službeno potvrđeno od nadređenih. Radim na radnom mjestu u R.J Rasadnici Zagreb ,UŠP Zagreb, uz nepromijenjene, jednake radne uvjete i status cijelo vrijeme( isključujući promijene vezane za kolektivni ugovor koje su utjecale na radne uvjete i status svakog zaposlenika HŠ)', pojašnjava Dujmović, navodeći kako je ugovor na neodređeno vrijeme dobio u srpnju 2021., nakon skoro 2 godine rada na određeno.

  • +4
Marko Milić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Nisam član ni jedne stranke. Marka Milića poznajem dobro i informirao sam ga o tome da radim u HŠ, no ne vidim kako je on utjecao na moj profesionalni put u HŠ, koji se odvijao po pravilima HŠ. Poruke koje proteklih dana "kruže" u medijima između Marka Milića i tadašnjeg presjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića nisam vidio do dana kada su objavljene, nisam za njih znao niti me je netko o istima informirao. One, kao što je vidljivo iz kronologije događaja, očito nisu utjecale na moj radni put. Stoga, temeljem brojnih pogrešnih zaključaka u javnom i medijskom prostoru, zamolio bih da se u obzir uzmu činjenice koje obuhvaćaju moj obrazovni, karijerni i profesionalni put, a koji se odvija bez političkog i stranačkog utjecaja', napisao je Dujmović.

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je ovih dana kompromitirajuće transkripte iz mobitela bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića, koji je uhićen u aferi Vjetroelektrane, a iz kojih je vidljiva komunikacija između njega i visokih dužnosnika Vlade i HDZ-a o zapošljavanjima u toj državnoj tvrtki, ali i oko natječaja za privatnike.

Jakupčić je tako, navodi Nacional, razmjenjivao poruke s glasnogovornikom Vlade Markom Milićem, glavnim tajnikom HDZ-a Krunoslavom Katičićem, predstojnikom Ureda premijera Zvonimirom Frka-Petešićem, ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem, predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem i izvjesnim Zoltanom.

Milić je rekao da se radi 'o još jednom u nizu netočnih i zavaravajućih članaka u kojem su informacije plasirane na način da sugeriraju postojanje nedopuštenih radnji, a koje ne postoje'.

Dodao je da, vezano za zapošljavanje Nike Dujmovića, prepiska između njega i (bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava) Jakupčića datira od 30. rujna 2019. godine, a Niko Dujmović je zaposlen u Hrvatskim šumama, sukladno propisanom postupku i temeljem javnog natječaja iz srpnja 2018..