Domaće

Starpoint Gemini 2

27.08.2013 u 16:23

Bionic
Reading

Starpoint Gemini 2 je nadolazeća igra iz radionice hrvatskog Little Green Man Games studija

Little Green Man Games mali je hrvatski indie studio iz Zagreba. Studio se međunarodnoj sceni predstavio 2010. godine igrom Starpoint Gemini, svemirskom simulacijom s RPG elementima. Starpoint Gemini uključuje kombinaciju taktičke borbe i role-playing elemenata koji omogućuju igračima širok opus taktičkih opcija.

U igri, igrač može odabrati bilo koji od ponuđenih puteva, tako se može specijalizirati u trgovini, popravljanju, piratstvu, istraživanju, spašavanju, rudarenju ili pak kombinaciji navedenih vještina. Igrači upravljaju snažnim svemirskim brodovima, a svaki od njih može biti nadograđen s više od 300 sistema – od vučnih zraka i boljih štitova do plazma topova i shockwave generatora.

 

 

Starpoint Gemini nudi glavnu priču koja se sastoji od tridesetak misija, no igrač nije prisiljen strogo se držati glavnih misija. Igrači imaju slobodnu volju raditi što žele, bez obzira je li to igranje glavnih misija ili lutanje bespućima Gemini sektora. Gemini je živi svijet gdje se trgovina, rudarenje, borba i razgovor događaju svuda oko vas. Na igraču je da istraži ogromni svemir Geminija i odluči koji put karijere će izabrati.

Vaš svemirski brod je u neku ruku i glavni lik u igri, a igrač ga može prilagoditi vlastitim željama. Kapetan broda može biti specijalist u tehničkom polju ili može biti taktički genije, a kroz neko vrijeme dobiva različite povlastice i levele. Brodovi također posjeduju vlastite jedinstvene mogućnosti te mogu biti kustomizirani s velikim brojem različitog oružja, štitova, generatora ili pak znanstvene opreme. Također, igrač može uposliti nekoliko članova posade od kojih svaki posjeduje različite bonuse i vještine.

 

 

Starpoint Gemini kritika nije baš objeručke prihvatila. I dok je hvalila velik izbor brodova, relativnu slobodu te brzu i zabavnu borbu, s druge strane ju je 'špotala' zbog katastrofalne lokalizacije i loših voice-overa, nezgrapnog tutoriala i nepotrebno dugih putovanja.

Starpoint Gemini 2 je nastavak originala iz 2010. godine. Igračima će još jednom biti ponuđeno da istražuju nepregledan svemir Gemini zvjezdanog sustava. Većina elemenata igre ostala je nepromijenjena dok je tehnička strana igre najviše napredovala. Kretanje je sada kompletno u 3D-u, a najveća poboljšanja vidljiva su u grafičkom aspektu igre tako da će se nadogradnja sada i odraziti na samom izgledu broda.

 

 

Također, Starpoint Gemini 2 imat će nešto različitiji skill sistem. Na početku igre odabirete jedinstvenu klasu. Commander klasa balansira između poboljšavanja vlastitog broda i cijele flote, a najsnažniji je u pratnji prijateljskih letjelica. Engineer klasa specijalizirana je za hakiranje neprijateljskih brodova i stvaranje anomalija. Gunner je klasa koja je najjača u direktnoj borbi. Kad sakupite dosta experiencea dobijete level. Prilikom leveliranja igrač dobije i skill bodove koje zatim potroši na poboljšavanje jedne od vještina. Svaka klasa ima 4 skilla, od kojih svaka ima 5 modifiera koje nadograđujete ranije spomenutim skill pointovima.

 

 

Neslavni tutorijal originala će također biti promijenjen. Studio je, srećom, saslušao svoju fan bazu i odlučio zauzeti drugačiji pristup. Sada kada prvi put ulijećete u nepoznato područje ili koristite nepoznatu opciju igre, pojavit će se tutorial prozor koji će objasniti taj dio igre, a moći će se i potpuno isključiti. Nadamo se da će studio ispraviti i lošu lokalizaciju i voice-overe koji su narušavali iskustvo istraživanja Gemini svemira.

Starpoint Gemini 2 izaći će za PC, a najavljen je za treći kvartal ove godine. Igru će izdati Iceberg Interactive.