ZAVRŠEN OČEVID

Starački dom u Bjelovaru je radio nelegalno?

08.10.2011 u 13:53

Bionic
Reading

Završio je očevid na mjestu strašne tragedije u Bjelovaru, gdje je u požaru koji je buknuo zbog udara groma poginulo četvero ljudi, a 15 je ozlijeđeno. Osim obdukcije i vještačenja, istražitelji Županijskoga državnog odvjetništva sada utvrđuju činjenice - kako su i zašto unesrećeni bili smješteni u obiteljsku kuću, a ne u dom za starije i nemoćne, čiji su korisnici bili

Nitko od ozlijeđenih nije u životnoj opasnosti. Jedna je pacijentica prevezena na liječenje u Zagreb, dvoje ih je pušteno kući, a ostalima je već osiguran smještaj nakon liječenja.

Požar je planuo od udara groma tijekom jakog nevremena koje je zahvatilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

U Općoj bolnici u Bjelovaru od predstojnika kirurškog odjela Darka Koščaka doznaje se da su svi preživjeli štićenici doma smješteni u bolnici i da su izvan životne opasnosti.

Medicinski je zbrinuta i vlasnica doma Draženka Habdija, ali zbog pretrpljenog šoka.

Regionalni HTV-ov dnevnik neslužbeno je doznao da su u ovu obiteljsku kuću ljudi bili smješteni nedavno. Naime, vlasnica doma je prije mjesec dana sa stare lokacije doma premijestila dvadesetak štićenika u novi prostor, u kojemu se danas dogodila nesreća. Od županije nije zatražila dozvolu za preseljenje pa je, prema svemu sudeći, dom radio nelegalno, javlja HRT

Doznaje se i da je vlasnica obiteljske kuće u kojoj je nalazio dom za starije tu ustanovu nedavno otvorila, da je sličnu ustanovu imala na drugoj adresi te da je štićenike premjestila sa stare lokacije u novi prostor gdje je danas izbio požar.