RADIMIR ČAČIĆ O HDZ-u

'Stankama igraju predvidivo, no sve je to taktika'

23.12.2011 u 11:17

Bionic
Reading

Početak drugog dana zasjedanja Hrvatskog sabora stankom koju je zatražio HDZ za Radimira Čačića, budućeg prvog potpredsjednika Vlade, 'dio je parlamentarne igre koja je predvidiva'. Ipak, sve smatra dijelom taktike i protokola, priznajući da je to od HDZ-a i očekivao

‘Već za vrijeme jutarnje kave razgovarali su zbog čega će biti tražena stanka, no to je očekivano i tome nemam što prigovoriti’, rekao je Radimir Čačić. Na upit očekuje li, kako je krenulo, da im HDZ preda vlast, uz osmijeh je odgovorio potvrdno.

Ipak, zasmetalo mu je jučerašnje inzistiranje HDZ-ovih zastupnika na dostavljanju materijala na stol, podsjetivši kako je samo 15 minuta prije tog zahtjeva razriješen saborski tajnik, upravo iz redova HDZ-a.

‘Upravo je tajnik iz stranke HDZ sve to skupa trebao pripremiti. Zato ja takvo što ne bih mogao ni izreći uopće, kad je moja služba to trebala raditi. To je specifično za HDZ. Sve drugo je normalno’, rekao je Čačić.

Pozdravio je, ipak, jedan drugi potez ocijenivši ga dobrim za Hrvatsku i demokratsku atmosferu, ali i za HDZ.

‘Na tragu napretka suradnje za Europu, dobar je znak da žele surađivati i supotpisati, zajedno s klubovima Kukuriku koalicije i SDSS-om, sve odluke vezane uz referendum. To je važno. Ostalo je taktika’, zaključio je Radimir Čačić.