CONINGOVA ZGRADA

Stanari tuže tvrtku Čačićeve supruge: Curi na sve strane!

05.10.2012 u 09:55

Bionic
Reading

Stanari zgrade Miroslava Milića 4 u Španskom podići će tužbu protiv investitora svoje zgrade, tvrtke Coning, u vlasništvu supruge prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, zbog loše izvedenih radova i zato što nije izvršena dogovorena sanacija

Riječ je o sanaciji vrijednoj više od 250 tisuća kuna koju je Coning priznao i obećao izvršiti, a do danas to nije učinio. Na reklamaciju se obvezao tadašnji direktor Coninga Željko Uhlir koji je u veljači ove godine unaprijeđen u državnu službu pa trenutačno vodi Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN). Sporna zgrada na broju 4 useljena je 2006. godine, a već 2008. sudski vještak utvrdio je propuste i naložio popravak. Propusta ima u cijeloj zgradi, stoji u nalazu vještaka, ali najviše je procurenja na pješačkom platou pa za vrijeme velikih kiša prokišnjava garaža, piše Večernji list

'Od tada su radnici dolazili nekoliko puta, ali nikada nije napravljena prava sanacija. U travnju ove godine započeli su posao, ali ga nisu dovršili, a ono što se moglo napraviti u 10 dana oni su radili četiri mjeseca', kazao je Zlatko Tomašić, predstavnik stanara. Dodao je da popravke izvodi Coning i njegova tvrtka kooperant Tempo, s čijim su djelatnicima posljednji put kontaktirali u kolovozu.

Direktor tvrtke Zapad stan koja održava objekt, Ilija Čičak kazao je kako su kroz objekt prošli svi značajniji djelatnici i jedne i druge tvrtke, održan je niz sastanaka, pregleda i dogovora da bi proizvod svega bio posao koji su nadzornici nazvali šlampavim, neprofesionalnim i zanatski nekorektnim.

'Tijekom sanacije pozivali smo gospođu Čačić, Ptičeka (direktora u Coningu) i Sulića (direktora u Tempu) te, naravno, i Uhlira. Rezultat svega je sramota. Stručnjaci iz Coninga i Tempa namučili su se oko školskih detalja i svojim kupcima ostavili poluproizvod kakav su sagradili', rekao je Čičak.

Prozvana predsjednica tvrtke odgovorila je da ispunjavaju sve svoje obveze te da nema tvrtke koja gradi bez pogrešaka, a da su po pitanju ovog objekta uvijek izlazili i otklanjali sve nedostatke. 'Obveze za sanaciju eventualno nastalih šteta ili nedostataka zbog gradnje, ispunjavamo redovito. Svim eventualnim pritužbama i reklamacijama vlasnika i stanara pristupamo vrlo odgovorno, te nakon procjene stanja popravke obavljamo u najkraćim rokovima',  istaknuli su u Coningu.