RADNICI STRABAGA OTKAZALI NAJAM STANOVA

Stali radovi na Dalmatini

radnici napušteno gradilište autocesta viadukt strabag HAC

radnici napušteno gradilište autocesta viadukt strabag HAC

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Prekidaju se svi radovi na izgradnji autoceste od Ravče prema Vrgorcu i Pločama. U dopisu Hrvatskih autocesta (HAC) koji su uputili izvođačima radova na gradilištu najjužnije dionice Dalmatine nije naznačeno do kada će radovi biti obustavljeni i kada će se eventualno nastaviti

'Na dionici Ravča - Vrgorac - Ploče privremeno su zaustavljeni radovi zbog isteka Dopunskog ugovora iz travnja 2008, kojim je dovršetak radova bio planiran do prosinca 2009. U tijeku je izrada novog dodatka Ugovoru koji će dinamiku građenja dionice uskladiti s novim četverogodišnjim Programom građenja za razdoblje 2009/2012. Prema ovom Programu dovršenje dionice Ravča - Vrgorac planirano je do kraja 2011. godine.'

Jure Divić/tportal.hr

Jure Divić/tportal.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Neslužbeno se doznaje da su prije par dana radnici napustili gradilišta od Ravče do Vrgorca i od Vrgorca do Ploča i upitno je kada će se uopće vratiti, jer, po svemu sudeći, novca za dionicu od Vrgorca do Ploča nema.

Prije nove godine smanjen je intenzitet radova i broj radnika je smanjen na minimum te se umjesto u dvije i tri smjene radi samo u jednoj smjeni na dionici Ravča – Vrgorac koja je u završnoj fazi i samo je malo potrebno da se završi.

Na toj 10-kilometarskoj dionici nalazi se najzahtjevniji dio vijadukt Kotezi, dug 1.214 metara, najduži na Dalmatini, koji je u završnoj fazi, potreban mu je samo asfaltni sloj i bilo bi šteta da se sada prekinu radovi – kažu radnici koji su na čekanju.

Nitko ne zna koja je budućnost južne dionice Dalmatine te su sve oči i uši usmjerene prema HAC-u od kojeg se očekuje da uskoro donese kakvu takvu odluku o eventualnom nastavku radova.

Što će se dogoditi s nezavršenom dionicom Dalmatine od Vrgorca do Ploča, saznat će se uskoro na sastanku HAC-a i predstavnika građevinskih tvrtki izvoditelja radova, ali po saznanjima Vrgorčana, nije za očekivati nikakvu pozitivnu vijest, jer je većina stanova i kuća koji su bili iznajmljeni radnicima s autoceste prazna od nove godine, kada su gotovo sve građevinske tvrtke prekinule ugovore s najmodavcima.

Press ured HAC-a od jutra prima novinarske upite o ovoj temi, a kasno popodne ponovili su priopćenje koje je stiglo izvođačima radova prije prekida gradnje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi