POGINUO PILOT

Srušio se Putinov ponos Su-27, Rusi prizemljili sve ostale

09.06.2016 u 15:35

Bionic
Reading

Ruski borbeni zrakoplov Suhoj Su-27, kojim je pilotirao jedan od pilota akrobatske skupine ruskog ratnog zrakoplovstva Ruski vitezovi, srušio se u danas ujutro u okolici Moskve, a pilot Sergej Jeremenko je poginuo, prenosi ruska novinska agencija RIA pozivajući se na ministarstvo obrane

Su-27 se vraćao u matičnu zračnu bazu Kubinka nakon uvježbavanja akrobacija za akrobatsku skupinu Ruski vitezovi. Zrakoplov nije letio s oružjem ili municijom, dodaje ministarstvo u priopćenju, već je pilot uvježbavao akrobatski let u formaciji povodom otkrivanja spomenika pilotima nedaleko od Moskve


Pilot je, prema navodima ministarstva, učinio sve kako avion ne bi pao na naseljeno područje, no nije imao vremena katapultirati se iz najvjerojatnije tehnički neispravnog aviona.
 
Akrobatska skupina Ruski vitezovi je inače poznata po niskim preletima i sinkroniziranom manevriranju više aviona u nizu.

Povjerenstvo ministarstva obrane istražuje mjesto pada zrakoplova u blizini grada Muranova kako bi se utvrdili uzroci pada zrakoplova, a pronađena je i crna kutija koja bi trebala otkriti što je bio uzrok pada.

Pored toga, ministarstvo je priopćilo kako su prizemljeni svi lovci Su-27 dok se ne otkrije što je izazvalo pad.