ZANIMA GA I HRVATSKA

Srpski biznismen kupuje golf terene po Sloveniji

17.12.2013 u 12:06

Bionic
Reading

Srpski biznismen Dragan Šolak kupio je golf terene u Moravskim Toplicama i na Bledu, a zainteresiran je za širenje poslova i u Hrvatskoj

Srpski biznismen Dragan Šolak kupio je dva golf terena u Sloveniji, potvrđeno je SEEbizu iz izvora upoznatog sa situacijom.

Riječ je o terenima u Moravskim Toplicama i na Bledu, a prodavatelj je bio Sava Resort. Spekulira se da je Šolak preko konzorcija Eligo kao službenog kupca za ova dva terena platio gotovo 12 milijuna eura. Uz to, obvezao se na dodatna ulaganja. Poznato je da holding Sava ima financijskih problema i već je odavno najavljeno da se želi riješiti dijela poslovanja. Pregovori sa Šolakom trajali su više mjeseci, a krajem prošlog tjedna dogovor je postignut.

Šolak je navodno zainteresiran i za kupnju terena u Mokricama. Osim u Sloveniji, Šolak je zainteresiran za golf terene u Hrvatskoj, no mogao bi se pojaviti i kao investitor u nekom od postojećih projekata čija realizacija još nije krenula. Zasad snima nekoliko opcija u Istri koja mu, s obzirom na blizinu Slovenije, najviše odgovara kao destinacija.

Kao strastven igrač golfa, Šolak je predsjednik Golf Asocijacije Srbije. Već je vlasnik nekolicine golf terena u Srbiji i zapadnoj Europi te planira konsolidirati taj dio poslovanja.

Za kapital se Šolak ne mora brinuti jer je prije dva mjeseca prodao SBB-Telemach Group američkom fondu Kohlberg Kravis Roberts & Co. Spekulira se da je prodaja vrijedila čak milijardu eura.