DOMAGOJ MILOŠEVIĆ:

Središnjica HDZ-a ne smije postati bunker

02.02.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević izjavio je danas u Bilju kako "središnjica HDZ-a ne smije postati bunker, već je, upravo suprotno, treba otvoriti za sve članove i simpatizere te cjelokupnu javnost".

Milošević je sudjelovao na okruglome stolu "Uloga jedinica lokalne samouprave u razvoju gospodarstva i poticanju investcija", koji je okupio čelnike nekoliko jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije iz HDZ-a.

Nakon skupa, zamoljen da komentira jučerašnju odluku Nacionalnog vijeća HDZ-a da se kandidati za dužnost predsjednika i potpredsjednika HDZ-a neće moći koristiti stranačkim prostorijama do 5. svibnja, Milošević je novinarima rekao kako treba poštovati odluke svih tijela stranke, a osobno smatra kako stranačke prostorije trebaju biti otvorene za sve članove i sve aktivnosti.

Rekao je kako vjeruje da će, unatoč takvim okolnostima, "biti dovoljno prostorija za susretanje s članovima, simpatizerima i dužnosnicima HDZ-a iz cijele Hrvatske".

Na novinarsko pitanje bi li pristao na moguće sučeljavanje s ostalim kandidatima, Milošević je odgovorio potvrdno te da zagovara takvu ideju, ali u sklopu stranke jer drži da to treba biti "unutar stranačke infrastrukture".

"Siguran sam da će HDZ nakon unutarstranačkih izbora na svim razinama izići obnovljen, osvježen i ojačan", rekao je Milošević.

Zamoljen da komentira stanje u stranci nakon nedavne odluke osječko-baranjskoga Županijskog odbora o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a u Valpovu, Milošević je rekao kako je jučerašnja odluka Nacionalnog vijeća u vezi s tim slučajem jasna.

"Mislim da smo svi suglasni kako u sljedećim mjesecima nije trenutak za raspuštanje ogranaka i da je to kriva poruka našem članstvu i cjelokupnoj javnosti", ocijenio je Milošević.