NA BRANIKU DOMOLJUBLJA

Srb: Milanovićeva izjava o vodstvu Srbije je apsolutno točna

30.08.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb, predstavljajući u utorak program i osječke kandidate na listi Koalicije Pomak (HSP, HČSP, ABH i Obiteljska stranka) za IV. izbornu jedinicu, osvrnuo se na izjavu Zorana Milanovića da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić ratni huškači čija je politika dovela do tragedije na ovim prostorima, rekavši kako je ta izjava apsolutno točna.

Srb je poručio da kao predsjednik HSP-a te njegove izjave može potpisati, bez obzira što nikada neće podržati njegovu političku opciju jer je ona sljedbenik sustava koji je likvidirao hrvatsko građansko društvo. Milanović je tom izjavom razotkrio dogovor o 'nabrijavanju nacionalnih tenzija' između Hrvatske i Srbije, sukladno ranijem dogovoru HDZ-a i Vučićeve stranke, kaže Srb.

S druge strane, još jednom je razotkrivena politika Milorada Pupovca, koji više sluša Vučića nego što ga zanima što se događa sa Srbima u Hrvatskoj. Sve dok se ta politika ne promijeni, u Hrvatskoj neće biti sadržajnog ukidanja nepovjerenja između Hrvata i Srba, tvrdi Srb.

Predstavljanje programa i liste koalicije Pomak održano je ispred kuće u Osijeku u kojoj je Daniel Srb rođen i odrastao, a on je rekao kako je to napravio jer se na konkurentskim izbornim listama nalaze ljudi 'koji u Osijek dolaze po glasove i saborski mandat'.

Poručio je da Osijek zaslužuje svojeg saborskog zastupnika koji će zastupati interese grada. Pozvao je da im potporu daju političke opcije poput Hrvatske zore, Hridi, Hrasta i Projekta Domovine koji su praktično nestali, jer Koaliciju Pomak čine domoljubne, braniteljske i stranke obiteljske orijentacije, koje ih predstavljaju u političkom smislu.