GADAFI PROGOVORIO

'Spremni smo zauzeti Bengazi i Misratu'

Moamer Gadafi

Moamer Gadafi

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Libijski čelnik Moamer Gadafi rekao je da su njegove snage spremne ponovno preuzeti nadzor nad gradovima Misratom i Bengazijem, najjačim pobunjeničkim uporištima, objavila je u četvrtak Al Arabija

Ta arapska satelitska televizija objavila je te Gadafijeve riječi, ali bez podatka gdje je i kada to rekao.

Gadafi je rekao kako će bitka u Misrati na zapadu Libije biti "odlučena u četvrtak", a Bengazi će "pasti bez borbe".

Libijske oružane snage objavile su da će u nedjelju prekinuti operacije i pobunjenicima dati priliku da se predaju, prenijela je Al Arabija.

Vojska je u četvrtak zračnim udarima napala tri lokacije u predgrađu Bengazija i još jedan položaj južnije od grada, rekao je pobunjenički glasnogovornik.

"Nemamo dokaza da je ijednim udarom nastala neka šteta. Nama se čini da je to upozorenje, izazov međunarodnoj zajednici", rekao je glasnogovornik u Bengaziju, koji je želio ostati anoniman da mu ne strada obitelj.

Gadafijeve su snage još daleko od grada, a kad su te snage pokušale prići jednome gradiću u kojem su naftna postrojenja, južnije od Bengazija, pobunjenici su ih opkolili.

"Nisu ni blizu Bengaziju", rekao je Esam Geriani, glasnogovornik pobunjeničke koalicije 17. veljače. Rekao je da Gadafijeve snage jesu prišle mjestu Zueitini, ali: "revolucionarne su ih snage opkolile i bore se s njima".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi