NOVI TOPLINSKI VAL

Spremite se za pakleni vikend, vruće će biti i noću, oni na moru mogu odahnuti

19.07.2017 u 10:20

Bionic
Reading

Krajem tjedna, posebice tijekom vikenda, dijelove Hrvatske očekuje novi toplinski val. Oni koji su već na moru mogu odahnuti, na Kvarneru i u Dalmaciji temperature će tek rijetko prelaziti 30 °C. Pravi pakao očekuje se u unutrašnjosti Hrvatske te u Slavoniji, gdje će biti i do 36 °C

Sedmodnevna prognoza za zagrebačko područje najavljuje iznimno visoke temperature tijekom srijede, četvrtka, petka, pa sve do nedjelje, dok početak sljedećeg tjedna donosi lagano osvježenje.

Najviše dnevne temperature bit će oko 35 °C, no najveći problem je osjetan rast temperature zraka tijekom noći. One će na zagrebačkom području dosezati visokih 26 °C, što će mnogima otežati spavanje.

Tek početkom sljedećeg tjedna najviše dnevne temperature past će ispod 30 °C, a noćne ispod 20 °C.

Vruće će biti i na karlovačkom i sisačkom području te u Slavoniji. U subotu se očekuje maksimalac od 35 °C, noći će također biti vruće, a pad temperature početkom idućeg tjedna neće biti tako očit kao u središnjoj Hrvatskoj.

Znatno ugodnije bit će uz more te u gorskoj Hrvatskoj. U Istri i na Kvarneru najviša dnevna temperatura sljedećih dana neće se penjati iznad 29 °C. Najtoplije će na riječkom području biti u ponedjeljak, kada se očekuje 31 stupanj, a početak tjedna može donijeti i mogućnost kiše.

U Dalmaciji najviša dnevna temperatura neće prelaziti 33 °C, koliko se očekuje u ponedjeljak. Temperatura tijekom noći također će rasti, no do 23 stupnja, s iznimkom subote, kada će i tijekom noći biti nešto toplije.

Unutrašnjost Dalmacije, kao i inače, biti će toplija nego predio uz obalu. Tako će u Kninu ili pak Sinju biti slično kao u unutrašnjosti s najvišim dnevnim temperaturama do 35 stupnjeva.

Temperatura mora kreće se od 22 (Split) do 26 stupnjeva (Pula).